Beskrivning

Tidningen Se från 1942.
Reportage: Uno Åhrén är chef för stadsplanering i Göteborg. SE träffar honom för att prata om framtidens Göteborg. På bilderna ser vi Uno Åhrén visa hur staden är tänkt att se ut i framtiden, på en stor tredimensionell modell. Göteborg förväntas ha en befolkning på 320 000 invånare i framtiden, och då krävs det en mängd satsningar i olika stadsdelar. Just nu arbetar han mycket med det nya området Lundby. Han visar hur Ullevi kommer att se ut framöver, samt planerna för Avenyn. Berget Otterhällan innebär problem och diskussionen är livlig om den. Arvid Ahnell diskuterar detta med Uno Åhrén. Arkitekt Carl-Fredrik Ahlberg är också på bild. Bild på nya området Johanneberg.

Reportage: SE har träffat direktör Olof Norbeck. Han bor i Djursholm och nu berättar han om sitt liv och sina fritidsintressen. Man träffar också bankdirektör Paul Karlman i Eskilstuna. Vi måste spara nu i kristider, är hans budskap.

Reportage: Karin Olofsdotter är fotograf. SE får komma in i hennes studio och se hur hon arbetar.

Reportage: Arne Bornebusch och Sven Jerring spelar just nu in en dokumentär om Per Albin Hansson. Se har bilderna på Bornebusch, Jerring och statsministern.

Reportage: Ellen Dahlberg är på bild. Hon är en ung fotograf och nu får vi se hennes reportage om Sverige.

Reportage: 40 månader in i det andra världskriget ger reportern Eskil Sundström en summering av allt som har hänt och vad vi har att förvänta sig inför 1943. Troligen kommer det att bli värre, innan det blir bättre.

Reportage: USA:s försvarsindustri glöder just nu. På bara 10 dagar byggde man ett stridsfartyg på 10 000 ton! Se har bilderna.

Reportage: SE skriver om Genève-konventionen. Hur väl efterlevs den nu under kriget, egentligen?

Bild: Barnet Gunilla Söderbäck är på en helsidesbild.

Se även mina andra tidningar till salu!
Jag samfraktar!

Objektsnr 630708640

Visningar 47

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Se 52 1942 Göteborg, Uno Åhrén, Paul Karlman, Olof Norbeck, Arne Bornebusch

Pris

139 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

361 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?