Beskrivning

Veckotidningen Såningsmannen från 1957.

Reportage: Såningsmannen hälsar på hemma hos fotbollsstjärnan Gunnar Nordahl. Han bor i en vacker lägenhet inte långt från fotbollsstadion i Rom. Sonen Thomas Nordahl pratar flytande Italienska och han studerar till att bli pilot. Dottern heter Ann-Charlotte Nordahl. Gunnar Nordahls närmaste kompanjon heter Sigge Hommerberg och han är författare. Gunnar Nordahl är arbetarpojken från Hörnefors som numera går till lyxkrogar i Rom!

Reportage: Doktor Arne Tullberg skriver om äldre och deras hälsa. Hans expertområde kallas för geriatrik, ett begrepp som många ännu inte har hört talas om.
Medellivslängden har ökat under 1900-talet, något som har en mängd orsaker. Arne Tullberg reder ut frågan! Bild på Arne Tullberg.

Reportage: Sven Johansson är 23 år och han är ursprungligen från Sandslån i Ångermanland. Han har dock tillbringat sin mesta tid på Blackebergs sjukhus i Blackeberg, Stockholm. Nu har Radiotjänst sett till att hans mamma Hanna Johansson från Sandslån ska kunna göra ett överraskande besök hos sin son på sjukhuset. Tidningen var med under det glada tillfället. Bilder på när modern skjutsar Sven Johansson i rullstol vid Katarinahissen. Hanna Johansson är änka och en annan av hennes söner är död. Hon vårdar en 16-årig dotter i hemmet i Sandslån. Också hon är rullstolsburen. Nu får äntligen mamma se storstaden!

Reportage: Tidningen har besökt Chicago och träffat svenskamerikaner där. North Park College har stolta svenska traditioner.

Reportage: Tidningen har varit i Kuala Lumpur och i byn Kampong Sungei Chinchin. Det speciella med den byn är att alla kvinnor måste gå med slöja! Bild på kvinnor som bär heltäckande slöja. Syftet med slöjan är att skona männen från frestelser. Vackra kvinnor måste skyla sig! Såningsmannen skriver förundrat om sedvänjan att gömma hår och ansikte bakom en slöja.

Reportage: Tidningen träffar vegetariska bönder på Öland. De håller till på Tveta gård nära Björnhovda och Norra Mäckleby. En av dem är Bengt Rönnefors och vi ser honom på bild på en traktor. Hans hustru Anna Rönnefors är också på bild. Jonas Mårtensson är också bonde. Han kommer ursprungligen från Järvsö.

Reportage: Einar Engman från Backa By i Njutånger, Hälsingland har skulpterat 25 underliga djur i sin parkliknande trädgård.

Se även mina andra tidningar till salu!

Jag samfraktar!

Objektnr 586775860

Visningar 474

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Såningsmannen 37 1957 Gunnar Nordahl, Arne Tullberg. Sandslån, Tveta gård Öland

Pris

99 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

370 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?