Beskrivning

Tidningen Husmodern från 1959.

Reportage: Signe Hasso i stor intervju. Hon ser tillbaka på livet, visar gamla bilder och berättar om alla de hårda prövningar hon har utsatts för.

Reportage: Det finns 3 000 spastiska barn i Sverige. Tidningen har träffat ett av dem. Han heter Mats och han vårdas på Öjabyhemmet utanför Växjö. Han har cerebral pares, en cp-skada. Tidningen följer honom i vardagen och på bilderna ser vi den behandling som han får. Bild på Elsa Robertsson medan hon instruerar Mats i gymnastik.

Reportage: Iris Ingelf bor i Apelviken strax utanför Varberg. Husmodern har besökt henne och familjen. På bild ser vi även barnen Rose-Marie Ingelf och Jarl Ingelf. Maken heter Johannes Ingelf. Iris Ingelf kommer från Smögen där hennes släkt finns. Nu berättar Iris Ingelf om sin vardag och hur hon får hushållsekonomin att gå ihop.

Bild: Stig Björnefors är på bild. Han är docent och veterinär och på bilden visar han några damer hur man gör när man gör en hälsoundersökning på en hund. Han har öppnat klinik i Malmö. Damerna på bild heter Ragnhild Sparrvik och Leila Makander.

Bild: Johan Hammar är 86 år och han bor i Värnamo. Han kallar sig landets äldsta skolgosse eftersom han fortfarande studerar Bibeln. På bilden ser vi även hans dotter Ingrid.

Bild: Kjell Lundgren från Vänersborg är på bild. Han är en av landets 15 manliga sjuksköterskor, eller sjukskötare som det kallas här.

Artikel: Gösta Rosenquist är pastor i Metodistkyrkan. Han bor i Uppsala och nu är han på bild. Gösta Rosenquist skriver själv om brunnar och deras symbolik.

Bild: Lilla pojken Göran Havik är på bild. Han kör en lådbil.

Annons: Helsida: Kaviar från Kaviarspecialisten i Lysekil. Ohnbergs konservfabrik.

Annons: Helsida: Kungälvs pepparkakor från Kungälv.

Annons: Helsida: Säters tyger och möbler från Säter.

Se även mina andra tidningar till salu.

Jag samfraktar!

Objektnr 629408606

Visningar 57

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Husmodern 16 1959 Signe Hasso, Jarl Ingelf, Stig Björnefors, Ragnhild Sparrvik

Pris

129 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

366 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?