Beskrivning

Veckotidningen Idun från 1943.

Omslaget: Karin Kavli.

Reportage: Tore Ahlsén är arkitekt. Nu ger han en intervju om vad han önskar för arkitektur i framtiden.

Reportage: Det är brist på skor nu under kriget. Idun besökte Kumla där det tillverkas skor. Kumla är en idyll, skriver tidningen, med ett splitternytt kommunhus. Men 90 procent av Kumlaborna lever på skoindustrin, och det kan inte hålla i längden. Bild på direktör Simon Ström i skobranschen. Bild på hans unga fru Inga Ström. Bild på deras dotter Maria Ström. Nu står deras fabrik stilla och det är dystert.

Reportage: Margareta Tengbom brukar sy söta små förkläden åt sina barn. Nu berättar hon om detta och visar upp barnen i förkläden.

Reportage: Gert Lundberg har gått anrika Fjellstedtska skolan i Uppsala. Han blev frisör, men vid 30 år fyllda fick han en kallelse. Nu är han präst! Bild på Gert Lundberg utanför Fjellstedtska skolan m.m. Gert Lundberg intervjuas.

Reportage: Norge är ockuperat av Nazityskland. Ett av de vapen som norrmännen använder mot de tyska inkräktarna är humor. Idun ger exempel på hur norrmännen skämtar om Vidkun Quisling och nazister. Massor av exempel på norsk humor i dessa hemska tider. Norrmännen älskar sin kung och de vill ha tillbaka sin demokrati.

Reportage: Albert Löfgren är ingenjör. Nu är han på bild och han visar upp sin samling av tallrikar. Fil lic Henrik Alm visar också upp sin samling av fajans.

Reportage: Mia Leche Löfgren skriver om Ellen Key och vad hon har betytt, nu när det har passerat 17 år sedan hennes död.
Bildreportage: Idun presenterar aktuella artister: Sångerska Birgit Åkerlund. Skådespelare Ivar Kåge. Gösta Kjellertz. Jascha Golowanjuk.

Artikel: Gunnar Nycander är en välkänd läkare. Nu är han på bild och han har gett ut en bok om moral. Nu skärskådas den boken i Idun.

Bild: Ingenjör Eric Svenke har gift sig!

Se även mina andra tidningar till salu!

Jag samfraktar!

Objektnr 631356499

Visningar 42

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Idun 19 1943 Tore Ahlsén, Margareta Tengbom, Ivar Kåge, Gösta Kjellertz, Svenke

Pris

139 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

362 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?