Beskrivning

Veckotidningen Hemmet och familjen från 1951.

Reportage: Reportern Bo Heikenfeldt har rest till Hallstahammar och nu beskriver han staden. Det är ett industrisamhälle under stark expansion med rykande skorstenar, tjutande visslor, liv och fart. Här finns mängder av affärer och moderna bostadsområden. Framtiden finns i Hallstahammar! Därefter reser Bo Heikenfeldt till Sala. Han tar in på Järnvägshotellet i Sala. Där ser han några zigenare som vill sälja en gammal bil till honom.

Omslaget: Herbert Larsson i Hemmesta, Värmdö är en prima svensk pojke! Han är mycket duktig och ordentlig! Han har i flera år varit ombud för tidningen.

Reportage: Det har varit förödande översvämningar i Italien. Många lider. Nu har Anna Sandquist vid Röda Korset startat en insamling av kläder till den fruktansvärda översvämningen vid floden Po i norra Italien.

Reportage: Vad hände egentligen under 1951? Hur kan man summera det gångna året? Tidningen tog hjälp av några kunniga personer. Professor Knut Lundmark i Lund, Folkskolinspektören doktor Hjalmar Ahlberg, fru Thyra Öhrvall, byggnadsingenjör Sylvia Norlin-Fredenberg. Alla är på bild.

Reportage: Tecknaren Helge Artelius håller till i Klarakvarteren i Stockholm. Tidningen intervjuar honom. Han har sin arbetsplats på Vattugatan 9, vindsvåningen där.

Reportage: Tidningen pratar med några husmödrar om vilken kost som är billigast och mest lättlagad. På bild ser vi bl a Sigrid Evstedt från Skelleftehamn. Även Gundel Persson i Jakobsberg intervjuas.

Reportage: Frälsningsarmékommendören Tobias Ögrim intervjuas. Han får svara på vad han förväntar sig av 1952.

Se även mina andra tidningar till salu!

Jag samfraktar!

Objektnr 587001854

Visningar 286

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

HoF 52 1951 Hallstahammar, Sala, Thyra Öhrvall, Sylvia Norlin-Fredenberg

Pris

99 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

391 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?