Beskrivning

Tidningen Se från 1943.

Reportage: SE har besökt Pålsboda, en ort i Sköllersta socken utanför Hallsberg. Här finns Sveriges modernaste folkskola! Tidningen besökte skolan för att skildra dess verksamhet samt för att ta bilder på elever, lärare och miljöer. Bilder på: Skolkökslärarinna Eivor Andersson. 13-åriga Allva Bengtsson. Eleven Elvy Felldén. Lilla flickan Evy Andersson. Eleven Asta Broberg. Daily Strandberg. Överlärare Knut Björck. Eleven Paul Engensson. Flickorna får hålla till i köket. Grabbarna får hålla till i slöjdsalen.

Reportage: SE har träffat Sveriges enda kvinnliga urmakare! Hon heter Anna-Lisa Rosell och hon arbetar i en urmakeriaffär som ägs av Hadar Bergstén i Eskilstuna. Hennes arbetstillvaro skildras med flera bilder.

Reportage: SE har besökt Trollhättan för att få ett grepp om flygentusiasmen där. Nog borde väl intresset för flyg vara stort i flygstaden Trollhättan? Bilder på människor man träffade i Trollhättan: Claes Sparre, Claes Petzäll, Stor bild på pojken Harald Berlin. Han är 10 år. Solveig Nordberg. Nils Bark, plåtslagare på SAAB.

Reportage: Sten Hellberg reste som frivillig för att strida för Finland i kriget. Nu är han hemma i Sverige igen och han är invalid. SE följde den skadade mannen under en dag för att se hur det är att leva som krigsinvalid i dagens Sverige.

Reportage: Tidningen kartlägger de främsta ryska generalerna på ett uppslag. Är är generalerna som kan avgöra kriget till Sovjetunionens fördel.

Artikel: På Arklimästaregatan i Karlskrona finns ett litet trähus. Här finns en beklädnadsaffär som ägs av en man med det lämpliga namnet Karl Krona. SE har besökt den affären.

Bild: Birgitta Ysander är på en helsidesbild i tidningen. Hon arbetar till vardags på modehuset Tertex men hon drömmer om en karriär som skådespelare.

Annons: Helsidesannons: Gislaved däck.

Se även mina andra tidningar till salu!

Jag samfraktar!

Objektnr 625975649

Visningar 103

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Se 5 1943 Pålsboda, Elvy Felldén, Birgitta Ysander, Anna-Lisa Rosell, Petzäll

Pris

129 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

369 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?