Beskrivning

HULTAFORS PREMIUM AXE HULTÅN (Tillfälligt kampanjpris pga överlager!)

Rek butikspris: 1400 kr

Skaftlängd: 37.5 cm (Finns även i en kort version, se HULTAFORS PREMIUM ÅGELSJÖN)

Vikt: 850 gram

Alla Hultafors yxor är handgjorda av svenskt kvalitetsstål i smedjan på Hults Bruk i Östergötland. På Hults Bruk går smidestraditionen så långt tillbaka som 1697.

En vacker och lätt yxa med premiumkänsla och fantastisk kvalitet. Perfekt allroundstorlek för ett brett friluftsanvändande!

Hultån är en smidig klassisk lätt friluftsyxa som passar perfekt för friluftsliv i skog och mark. Hultafors Premium Hultån passar så gott som all slags användning i naturen, men kanske framförallt för uppgifter kring lägerplatsen, som att samla och spänta ved, samt bygga skydd.

Hultå Friluftsyxa är tack vare sin mångsidighet och låga vikt en storsäljare. Yxan är handsmidd och tillverkad av svenskt yxstål enligt tradition sedan 1697. Stålet bearbetas med många slag vilket ökar stålets täthet och därmed yxans hållbarhet. Eggen är färdigslipad, blankpolerad och redo att användas direkt. Eggskydd av läder med (handtillverkat av Casströms art nr: 840735) ingår, men finns också att köpa som reservdel.

Hultafors Hulån Premium Axe har fått sitt namn efter ån som man tog vattnet ifrån för att driva vattenhjulet, Hultån.Var rädd om och vårda din yxa, så kommer den vara en trogen vän i många år framöver. Hultafors är så stolta över kvaliteten och hantverket i yxan att de ger livstids garanti på yxskallen.

Specifikation:

  • Skaftlängd: 37,5 cm
  • Skafttyp: svängt
  • Vikt yxhuvud: 500 gram
  • Vikt inklusive skaft: 810 gram
  • Träskaft av linoljebehandlad amerikansk hickory
  • Konvex slipning av egg
  • Eggen är färdigslipad, blankpolerad och redo att användas direkt
  • Eggskydd av läder ingår
  • Livstidsgaranti på yxhuvudet
(Sökord: Hultafors premium yxa , Hultafors friluftsyxa premium , yxa prepping , bushcraft yxa premium hultafors, prepping yxa hultafors , skogsyxa premium hultafors , hultån friluftsxa , hultafors friluftsyxa )

SAMFRAKNING Du betalar endast en frakt (för den högsta varans fraktkostnad) oavsett hur många varor du köper under 1 en dag.

/ Väl mött!

Objektnr 570133891

Visningar 2 931

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

HULTAFORS HULTÅN AXE PREMIUM, Hultafors Friluftsyxa

Pris

1 090 kr

Friluftsbutiken

Göteborg, Sverige

5.0

Friluftsbutiken

Företag

Toppsäljare

5 419 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

1 dag

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?