Beskrivning

HULTAFORS STÅLBERG PREMIUM

Rek butikspris: 1800 kr

Skaftlängd: 50 cm (rakt skaft)

Vikt: 1250 gram

Alla Hultafors yxor är handgjorda av svenskt kvalitetsstål i smedjan på Hults Bruk i Östergötland. På Hults Bruk går smidestraditionen så långt tillbaka som 1697.

Stålberg snickaryxa från Hultafors är en robust och riktigt gedigen yxa med ett 50 cm rakt skaft i linoljebehandlad hickory. Den perfekta yxan för precisionsarbeten.

Snickaryxan känns igen på det raka skaftet och urtaget i skallen som gör att handen kan hållas rakt över eggen vid skärande arbete. Tillsammans med den långa, tunna och rakt knivslipade eggen fås vi en yxa med just den precision en skicklig hantverkare kräver.

Yxan är handsmidd och tillverkad av svenskt yxstål i Hults Bruk enligt tradition sedan 1697. Stålet bearbetas med 40-60 slag, vilket ökar stålets täthet och därmed yxans hållbarhet. Denna yxa har fått sitt namn efter en av Hults Bruks mest erfarna smeder från 1900-talet, Ernst Stålberg.

Var rädd om och vårda din yxa, så kommer den vara en trogen vän i många år framöver. Hultafors är så stolta över kvaliteten och hantverket i desa yxaor att vi ger dig livstids garanti på yxskallen.

Eggen är färdigslipad, blankpolerad och redo att användas direkt. Värt att tänka på är att trä är ett naturmaterial, detta innebär att skaftets nyans kan variera och inte vara exakt samma som den på bilden.

Specifikation:

  • Skaftlängd: 50 cm

  • Yxskallens vikt: ca 0,85 kg

  • Slipning: rak egg med skandinavisk slipning

  • Urtag i yxhuvudet som gör att det går att hålla handen rakt över huvudet vid skärande arbeten

  • Vikt inklusive skaft: ca 1,25 kg

  • Skafttyp: rakt

  • Skaftmaterial: utvalt kärnvirke från amerikansk hickory, behandlat med linolja.

  • Eggskydd av läder med artikelnummer 840735 ingår, men finns också att köpa som reservdel

(Sökord: Hultafors premium yxa, Hultafors Snickaryxa premium , yxa prepping , bushcraft yxa premium hultafors, prepping yxa hultafors , skogsyxa premium hultafors , stålberg friluftsxa, hultafors stålberg snickaryxa )

SAMFRAKNING Du betalar endast en frakt (för den högsta varans fraktkostnad) oavsett hur många varor du köper under 1 en dag.

/ Väl mött!

Objektnr 632744757

Visningar 230

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

HULTAFORS STÅLBERG AXE PREMIUM, Hultafors snickaryxa

Pris

1 390 kr

Friluftsbutiken

Göteborg, Sverige

5.0

Friluftsbutiken

Företag

Toppsäljare

5 453 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

1 dag

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?