Beskrivning

HULTAFORS PREMIUM ÅGELSJÖN

Rek butikspris: 1300 kr

Skaftlängd: 23,5 cm (Finns i en normallång version, se HULTAFORS PREMIUM HULTÅN)

Vikt: 775 gram

Alla Hultafors yxor är handgjorda av svenskt kvalitetsstål i smedjan på Hults Bruk i Östergötland. På Hults Bruk går smidestraditionen så långt tillbaka som 1697.

Ågelsjön är en liten smidig handyxa med kort skaft som passar utmärkt för friluftsliv och vandring.

Hultafors minsta handyxa som lämpar sig väl för vandring i fjäll och skog. Ågelsjön Premium Axe är smidig och lättanvänd, och perfekt för uppgifter kring lägerplatsen, som att förbereda eld och bygga skydd. Tack vare det korta skaftet och den låga vikten är den lätt att packa ner i ryggsäcken eller fästa i bältet på byxorna. Denna yxa har blivit en stor favorit hos dem som njuter av sitta runt lägerelden.Yxan är handsmidd och tillverkad av svenskt yxstål i Hults Bruk enligt tradition sedan 1697. Stålet bearbetas med 40-60 slag, vilket ökar stålets täthet och därmed yxans hållbarhet.

Ågelsjön miniyxa är tack vare sin mångsidighet och låga vikt en storsäljare. Yxan är handsmidd och tillverkad av svenskt yxstål enligt tradition sedan 1697. Stålet bearbetas med många slag vilket ökar stålets täthet och därmed yxans hållbarhet. Eggen är färdigslipad, blankpolerad och redo att användas direkt. (Eggskydd av premiumläder med artikelnummer 840735 ingår, men finns också att köpa som reservdel.)

Hultafors Premium Ågelsjön har fått sitt namn från den närliggande sjön Ågelsjön, där man på den tiden tog vatten för att driva vattenhjulet inne i bruket. Var rädd om och vårda din yxa, så kommer den vara en trogen vän i många år framöver. Hultafors är så stolta över kvaliteten och hantverket i yxan att de ger livstids garanti på yxskallen.

Specifikation:

  • Skaftlängd: 235 mm
  • Skafttyp: svängt
  • Vikt yxhuvud: 500 gram
  • Vikt inklusive skaft: 775 gram
  • Träskaft av linoljebehandlad amerikansk hickory
  • Konvex slipning av egg
  • Eggen är färdigslipad, blankpolerad och redo att användas direkt
  • Eggskydd av läder ingår
  • Livstidsgaranti på yxhuvudet
(Sökord: Hultafors premiumyxa liten, Hultafors kogsyxa premium, preppingyxa liten, bushcraft yxa premium liten , hultafors prepping yxa, hultafors skogsyxa premium, hultafors hultån friluftsxa , hultafors miniyxa premium, hultafors miniyxa ågelsjön, hultafors kort yxa )

SAMFRAKNING Du betalar endast en frakt (för den högsta varans fraktkostnad) oavsett hur många varor du köper under 1 en dag.

/ Väl mött!

Objektnr 599680541

Visningar 1 834

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

HULTAFORS ÅGELSJÖN AXE PREMIUM, Hultafors Friluftsyxa liten

Pris

1 190 kr

Friluftsbutiken

Göteborg, Sverige

5.0

Friluftsbutiken

Företag

Toppsäljare

5 455 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

1 dag

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?