Beskrivning

Svenska slott och herrgårdar - En historisk reseguide, av Fredric Bedoire

Ett nytt, stort standardverk om svenska slott och herrgårdar! En guide till de 240 viktigaste slotten och herrgårdarna i Sverige. Från stora kungliga slott till små herrgårdar i trä, från medeltiden till 1900-talet. Om historia och arkitektur men också om kulturlandskap och om de människor som bodde här och varför de byggde.

Boken är rikligt illustrerad med 750 fotografier, som visar slotten och herrgårdarna idag, både utvändigt och invändigt. En lättöverskådlig och innehållsrik bok, lika användbar för utflykten och resan som för läsfåtöljen. Slotten och herrgårdarna presenteras landskapsvis, med en inledande text om landskapets egenart och historia. Till varje slott hör en karta med vägbeskrivning, uppgifter om ägare och om det är öppet för allmänheten.

Ett nytt, modernt verk om de svenska slotten och herrgårdarna, där också byggnadernas förändringshistoria fram till idag ingår, är därför angeläget och efterfrågat. Mycket har skett efter att Allhems slottsserie kom ut för trettio år sedan: forskning har utförts om många slotts historia, byggnader har restaurerats eller förfallit, ägare har öppnat portar till slott som tidigare var stängda, samlingar och inredningar har skingrats eller återbördats till sin ursprungliga miljö.

Fredric Bedoire är professor i arkitekturhistoria vid Kungl. Konsthögskolan i Stockholm. Han har tidigare skrivit bland annat den Augustnominerade Guldålder, om de svenska 1600-talsslotten, och guideboken Stockholms byggnader.

Den inbundna boken (kartonnage) i förlagets dekorerade pärmar är helt ny och i nyskick. Boken är rikligt illustrerad med fina fotografier, kartor och teckningar/ritningar – allt i färg.

Dimensioner och utgivningsdata:

Höjd/bredd ca 245/165 mm
Ryggbredd ca 30 mm
Vikt ca 1070 gram
Sidantal 400
Författare Fredric Bedoire
Foto Malin Gezelius
Förlag Albert Bonniers förlag
Utgivningsår 2008 (fjärde tryckningen)
Språk svenska
ISBN 91-0-010577-5

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 73 kr. Boken kommer att bli mycket väl emballerad. Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 632708655

Visningar 18

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tor 16 maj 17:51

Svenska slott och herrgårdar - En historisk reseguide

Utropspris

|0 Bud

150 kr

Auktionen avslutades utan bud

arturito

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

2 970 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?