Beskrivning

Folkdräkter och bygdedräkter från hela Sverige

Folkdräkter och bygdedräkter från hela Sverige samlar och ger en lättillgänglig översikt med över 300 färgbilder och utförliga textkommentarer.

En bibel för alla med dräktintresse!

Vi möter först och främst de gamla välkända dräkterna från t ex Rättvik, Vingåker och Värend. Men även många ofullständigt kända folkdräkter som nu rekonstruerats får här sin rättvisa plats. Dessutom avbildas och beskrivs för första gången en lång rad bygdedräkter som på senare tid har komponerats för skilda landsändar.

Innehåll: Från folkdräkt till festdräkt, Folkdräkt och folkligt dräktskick, Staten, kyrkan och dräkten, Herreman i bondedräkt, Folkdräktens renässans, Att bära folkdräkt, Dräktens tillverkning mm.

Den inbundna boken (kartonnage) i förlagets dekorerade pärmar är helt ny och i nyskick. Boken är rikligt illustrerad med stiliga fotografier och reproduktioner, huvudsakligen i färg, samt detaljerade kartor.

Dimensioner och utgivningsdata:

Höjd/bredd ca 235/225 mm
Ryggbredd ca 20 mm
Vikt ca 875 gram
Sidantal 235
Författare Inga Arnö Borg och Gunnel Hazelius Berg
Förlag ICA Bokförlag
Språk svenska
Utgivningsår 1976 (första upplagan, andra tryckningen)
ISBN 91-534-0339-8

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 73 kr. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet. Boken kommer att bli väl emballerad. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DAGAR EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 633377570

Visningar 49

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tor 23 maj 18:40

Folkdräkter och bygdedräkter från hela Sverige - i nyskick!

Utropspris

|0 Bud

110 kr

Auktionen avslutades utan bud

arturito

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

2 986 omdömen