Beskrivning

Helena Hernmarck – tapestry artist

Det här är den engelskspråkiga utgåvan av boken ”Helena Hernmarck – textilkonstnär”.

Helena Hernmarck debuterade i Sverige i början av 60-talet med abstrakta vävar utförda i fri rosengång - en förnyelse av en gammal vävteknik. Under slutet av årtiondet - då hon bodde i Kanada och inspirerades av popkonsten - började hon arbeta "fotorealistiskt" med fotografier eller tidningsbilder som förlaga. 1973 hade hon sin första separatutställning på Museum of Modern Art i New York. Sedan dess har hon ställt ut många gånger i USA och i Europa.

Också i Sverige har hon gjort monumentala textilier, bland annat för Sverigehuset, Ringhalsverket och Centralposten. Under 90-talet, parallellt med de stora beställningarna återvänder hon till en intimare skala där hon utgår från egna akvarellskisser eller collage av brev och papper. 1999 ställde Helena Hernmarck ut vävar från sin trettioåriga verksamhet, först på F.I.T. (Fashion Institute of Technology) i New York, senare på Prins Eugens Waldemarsudde i Stockholm.

Den inbundna boken (linneklotband) med förlagets dekorerade skyddsomslag är i ett mycket gott bruksskick. Det finns ett visst slitage på omslagets kanter och hörn men själva boken, inlagan, är i nyskick. Boken är rikligt illustrerad med läckra fotografier i svartvitt och färg.

Dimensioner och utgivningsdata:

Höjd/bredd ca 280/225 mm
Ryggbredd ca 15 mm
Vikt ca 785 gram
Sidantal 128
Redaktör Monica Boman
Förlag Byggförlaget Kultur i samarbete med Prins Eugens Waldemarsudde
Språk engelska
Utgivningsår 1999
ISBN 91-7988-172-6

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 59 kr. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet. Boken kommer att bli väl emballerad. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DAGAR EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 633377793

Visningar 48

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tor 23 maj 18:42

Helena Hernmarck – tapestry artist

Utropspris

|0 Bud

100 kr

Auktionen avslutades utan bud

arturito

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

2 993 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också