Beskrivning

Kina slott – De kungliga slotten - praktverk om slottet vid Drottningholm, av Göran Alm

I boken Kina slott ges en utförlig presentation av det kinesiska lustslottet på Drottningholm dess byggnadshistoria, inredningar, samlingar och trädgård. Nya perspektiv på Kina slotts tillkomst- och restaureringshistoria, anläggningens funktion, hovlivet och intresset för kineserier under 1700-talet presenteras av några av våra främsta experter.

Den vackra volymen illustreras med nytagna fotografier av Max Plunger och rikligt med ritningar, kartor och historiska framställningar. Utgivare är Byggförlaget i samarbete med Kungl. Hovstaterna och Statens fastighetsverk. Bokverket De Kungliga Slotten är en bred skildring av slottsanläggningarna och den svenska kungamakten under fyrahundra år, men även av slotten i vår egen tid, som en del av det nationella kulturarvet.

De Kungliga Slotten är ett bokverk i femton band som utges av Byggförlaget i samarbete med Kungl. Hovstaterna och Statens fastighetsverk. Obs! Första bandet handlar om Kina slott. Banden om Haga och Rosendals slott finner du i mina följande auktioner...

Den inbundna boken (linneklotband) med förlagets dekorerade skyddsomslag är helt ny och i nyskick. Boken är mycket rikligt illustrerad med fotografier och reproduktioner i färg och svartvitt.

Dimensioner och utgivningsdata:

Höjd/bredd ca 310/235 mm
Ryggbredd ca 35 mm
Vikt ca 2295 gram
Sidantal 381
Författare Göran Alm
Fotograf Max Plunger
Förlag Byggförlaget Kultur
Utgivningsår 2002
Språk svenska
ISBN 91-7988-231-5

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 78 kr. Boken kommer att bli mycket väl emballerad. Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 632708282

Visningar 35

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tor 16 maj 17:48

Kina slott – De kungliga slotten - praktverk om slottet vid Drottningholm

Utropspris

|0 Bud

250 kr

Auktionen avslutades utan bud

arturito

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

2 970 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?