Beskrivning

  • CD-ROMen är oanvänd i original och ligger i en CD-ask.
  • Spelet är på svenska.
Det här övar och lär du dig:
Läsa och skriva
Dubbeltecknad konsonant
Ordförståelse
Synonymer
Ljudning
Skapa med text och bild

Skeppskatten är ett äventyr för alla som håller på med eller just har lärt sig att läsa och skriva.
Du får lära dig vad ett rim är och hur du ska skriva med en eller två konsonanter. Du tränar även förmågan att känna igen ord och bokstäver och hur orden stavas, samtidigt som skriv- och skaparglädjen uppmuntras.

Spelet är uppbyggt av tre olika delar. Du kan välja att lyssna på sagan, då får du öva dig på att rimma eller att stava det ord som saknas då sagan läses upp. Väljer du att gå ombord på skutan, ska du söka efter ord som rimmar eller efter ord som stavas med dubbeltecknade konsonanter. Väljer du måla och skriva så kan du välja mellan att själv kan skriva en saga till färdigritade teckningar eller rita teckningar till en färdig saga som läses upp.

"En saga på vers, om en skuta på tvärs, om du törs gå ombord, kan du leka med ord." Så står det på förpackningen till "Skeppskatten", ett program för barn som just lärt sig läsa och skriva. Med rim och sagor så övar man på vad just ett rim är och om det ska vara en eller två konsonanter i ett ord. Från en huvudmeny så kan du välja att lyssna på en saga eller gå ombord på ett skepp.

Sagan är i två versioner, en med rim där du ska välja det sista rimordet från ett antal alternativ. Den andra versionen går ut på att du ska skriva i rätt rimord. Hela tiden så guidas du med tal om hur du ska göra eller om det blev rätt eller fel. Går du ombord så får du plocka ihop olika saker som rimmar, samma alternativ här, skriva eller plocka färdiga ord eller saker. Allt sker i en tecknad miljö av och med Tomas Porathe som även berättar sagan.

Jag råkar ha en dotter som just upptäckt det där med att skriva och läsa. Hon tyckte detta var jättekul till att börja med och svårighetsgraden var lagom.

Ålder: 6-8 år

Krav PC:
Win 95/98 (Funkar även till många nya datorer)
Pentium 90 MHz

Förskottsbetalning till bankkonto, via Tradera, Swish eller Payson inom en vecka efter avslutat köp.
Frakt tillkommer eller hämtas i LUND.

Objektnr 631063109

Visningar 102

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tor 23 maj 10:25

SKEPPSKATTEN går iland / Lek o Lär på SVENSKA / PC-spel NY <----

Pris

38 kr
Annonsen är avslutad

Någon annan har föreslagit 30 kr.

Mer från säljaren

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?