Beskrivning

Philip K. Dick UBIK / SPÄNNANDE PC spel / NYTT

  • Spelet är oanvänt, inplastat och ligger i en storspellåda.
  • Tangentbordslayout i papper ingår
  • Spelet ligger på 3 st CD-ROMer
  • Pappersmanual medföljer
  • Spännande spel som har några år på nacken
OBS! Se den stora bilden!

Ubik är en blandning av äventyr och strategi som faktisktfungerar väldigt bra. Spelaren ska vid varje uppdrag rekrytera ettantal agenter, utrusta dem och sedan leda ut dem på slagfältet.Agenterna kan väljas från en lista med både vanliga människor ochmutanter. Det gäller att sätta ihop en välbalanserad trupp som intespränger Runciter Associates snäva budget.

Författaren Philip K Dick skrev under sin levnadstid ett par dystraframtidsvisioner och den mest kända av dem är den som blev filmenBlade Runner.

Den som kontrollerar informationsflödet styr världen. I Ubiks världär detta uttryck mer än sant. Jorden styrs inte längre avregeringar utan av stora internationella företag. Den som ta övermakten måste alltså först ta över företagen. Hotet motvärldsordningen i Ubik heter Hollis Corp, ett företag som sysslarmed industrispionage på hög nivå. För att förhindra spionernabildas olika skyddsstyrkor som hjälper företag att bli av medplågoandarna. Spelets huvudperson Joe Chip jobbar för RunciterAssociates, en av Hollis Corps värsta fiender. Det är Joes uppgiftatt utföra militära aktioner mot fienden, vilket inte alltid ärlätt när fienden är just spioner. I Blade Runner byggde handlingenpå motsättningar mellan människor och replikanter, konstgjordamänniskor. Philip K Dick använde ett liknande tema i Ubik, därvissa människor muterats till psykiskt starkare varelser.Mutanterna ser ut som människor men de har väldigt användbaraegenskaper, vilka gör att de är eftertraktade av både Hollis Corpoch Runciter Associates.

Agenterna kostar endel att hyra och sedan tillkommer kostnader för vapen ochammunition. I Ubik finns det över 50 olika vapen att välja mellanoch sedan tillkommer mutanternas förstörande egenskaper. Mutanternakan förgöra fienden bland annat genom att förlama dem, bombarderadem med energi och driva dem till vansinne. Joe Chip är en heltvanlig människa med förkärlek för gammal teknologi. Medan de andraagenterna utrustar sig med ultramoderna vapen använder Joe sittgamla hederliga avsågade hagelgevär. Frågan om detta beror på atthan vill vara macho eller att han är stendum lämnar jagobesvarad.

Musiken passar helt perfekt till spelets mörka handling och byggerdärför upp stämningen. Härliga metalliska trumljud blandas medgotiska körer och bildar en inspirerande avvikelse frånfilmmusiksgenren.

Systemkrav: Win 95/98 (Funkar även till många nya datorer.), P200

Förskottsbetalning till bankkonto, via Tradera, Swish eller Payson inom en vecka efter avslutat köp.
Frakt tillkommer eller hämtas i LUND.

Objektsnr 628363189

Visningar 48

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 27 apr 23:29

Philip K. Dick UBIK / SPÄNNANDE PC spel / NYTT

Pris

74 kr

Slutar om

www.familjen.biz

LUND, Sverige

5.0

Företag

Toppsäljare

5 531 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?