Beskrivning

Handgjord halsband med sodalit stenar och antik hänge.
Storlek : Ca 32 cm

Sodalit är en vacker och intressant sten som är känd för sin djupa blå färg och unika mönster. Stenen har en rik historia och har använts i smycken och dekorativa föremål under lång tid. Sodalitens kombination av färg och mönster ger den en särskild attraktionskraft.

Sodalit är en mineralstens som tillhör fältspatsgruppen och har en intensiv blå färg, ibland med inslag av vitt, grått och svart. Dess färg varierar från mörkblå till ljusare nyanser, och den kan ha ett karakteristiskt mönster av vita och gråa inneslutningar som bildar swirls, fläckar eller linjer genom stenen.

Sodalit förekommer vanligtvis i kristallform och kan hittas i olika delar av världen, inklusive Brasilien, Kanada, USA och Ryssland. Den har en jämn och fin textur, vilket gör den idealisk för slipning och polering för smyckestillverkning.

Sodalit har en unik symbolisk betydelse och sägs ha lugnande och harmoniserande egenskaper. Den anses främja inre frid, självuttryck och kommunikation. Stenen sägs också hjälpa till att stärka intuition och kreativitet.

Inom smyckestillverkning används sodalit ofta för att skapa hängen, halsband, armband och örhängen. Dess intensiva blå färg kan ge en touch av elegans och skönhet till smycken. Sodalit kombineras ofta med andra ädelstenar eller metallmaterial för att skapa kontrasterande och ögonfallande design.

Förutom smyckestillverkning används sodalit också för dekorativa ändamål och i konstverk. Den kan användas som prydnadssten, skulptur eller i form av samlarobjekt. Sodalitens unika färg och mönster kan ge en konstnärlig dimension till olika typer av konstverk.

Sammanfattningsvis är sodalit en vacker sten med sin djupa blå färg och unika mönster av vitt, grått och svart. Dess symboliska betydelse och estetiska skönhet har gjort den till en populär sten inom smyckestillverkning och dekorativa konstverk. Oavsett om den används för att skapa smycken eller konstverk, fortsätter sodalit att fascinera och locka människor över hela världen med sin unika skönhet och betydelse.

Se bilder för egen kvalitetsbedömning.
  • Om du vill säkra leveransen, maila mig efter auktionens slut och begär REK.*vid köp av ett eller flera objekt överstigande 500 kronor utgår alltid REK.
  • Vänligen ingen avhämtning försändelser sker endast via Posten.
  • Den normala leveranstiden är 1-6 arbetsdagar inom EU och 8-10 arbetsdagar till övriga delar av världen.
Lycka till!
Rosi.

MISSA INTE ÖVRIGA AUKTIONER/ANNONSER.

Objektnr 603096327

Visningar 356

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Unik handgjord halsband med äkta sodalit stenar och antik hänge.

Pris

499 kr

rosi.

Borås , Sverige

4.9

Verifierad

Toppsäljare

1 108 omdömen

Läs omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?