Beskrivning

Handgjord halsband med äkta turkos stenar och antik hänge.
Storlek : Ca 44 cm

Turkos är en vacker och ikonisk sten med en lång historia av användning inom smyckestillverkning och dekorativa föremål. Stenen är känd för sin karakteristiska blågröna färg, som påminner om tropiska hav och exotiska platser. Dess unika utseende och symboliska betydelse har gjort den eftertraktad inom många kulturer runt om i världen.

Turkos är en ädelsten som bildas genom kemiska processer i närvaro av koppar och aluminium. Den kan hittas i olika delar av världen och har varit populär i regioner som exempelvis Afghanistan, Kina, Mexiko och USA. Turkos kan variera i färg, allt från ljusblått till djupt grönt, och ofta förstärks dess skönhet av mörkare ådror eller marmoreringar som löper genom stenen.

Sedan antiken har turkos använts för att skapa smycken och föremål såsom prydnader, amuletter och statyer. Dess intensiva färg har gjort den till en attraktiv sten för att tillverka smycken, inklusive ringar, armband, halsband och örhängen. Turkosens popularitet sträcker sig över kulturer och dess unika egenskaper har gjort den till en favorit för konstnärer och designers runt om i världen.

Utöver sin estetiska skönhet har turkos också fått symbolisk betydelse i olika kulturer. I många samhällen betraktas den som en skyddande sten som ger tur och lycka åt sin bärare. Turkos sägs också främja inre frid, balans och välbefinnande. Dessutom har den ansetts ha helande egenskaper och används ibland inom alternativ medicin för att främja fysisk och emotionell läkning.

Sammanfattningsvis är turkos en vacker och betydelsefull sten med sin karakteristiska blågröna färg. Dess popularitet inom smyckestillverkning och dekorativa föremål har varat i århundraden, och dess symboliska betydelse som en skyddande sten och främjare av inre balans och lycka har gjort den till en älskad och eftertraktad ädelsten över hela världen.

Se bilder för egen kvalitetsbedömning.
  • Om du vill säkra leveransen, maila mig efter auktionens slut och begär REK.*vid köp av ett eller flera objekt överstigande 500 kronor utgår alltid REK.
  • Vänligen ingen avhämtning försändelser sker endast via Posten.
  • Den normala leveranstiden är 1-6 arbetsdagar inom EU och 8-10 arbetsdagar till övriga delar av världen.
Lycka till!
Rosi.

MISSA INTE ÖVRIGA AUKTIONER/ANNONSER.

Objektnr 603095138

Visningar 378

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Unik handgjord halsband med äkta turkos stenar och antik hänge.

Pris

499 kr

rosi.

Borås , Sverige

4.9

Verifierad

Toppsäljare

1 108 omdömen

Läs omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?