Beskrivning

Veckotidningen Idun från 1943.
Reportage: Idun har träffat Helmer MasOlle. Han är en firad konstnär. Han bor i en av de vackraste lägenheterna i Stockholm och tidningen träffar honom där. Den ligger på Katarinavägen. Bilder från bostaden. Den har en fantastisk utsikt. På bilderna ser vi även frun Aina MasOlle (född Aina Stenberg.

Reportage: Idun har träffat några unga par för att prata om deras tillvaro och drömmar inför framtiden, nu under krigs- och kristider. På bild: Anna-Greta Österling som är förlovad med fänrik Jan Weibull. Bild även på honom. Bild på förlovade paret Essy Urban och arkitekt Nils Törnblad. Bild på Käthe Gentele och fästmannen Reinhold von Essen. Bild på juridikstuderande Allan Björkman och Barbro Steckzén.

Reportage: Alfred Peyser är läkare. Han har flytt från Nazityskland och skapar sig nu en ny tillvaro i Stockholm. Han fotograferas i sin lägenhet på Valhallavägen och här berättas om hans fantastiska karriär, innan han tvingades fly till Sverige.

Reportage: Idun har träffat några modekunniga kvinnor och pratat med dem och tagit bilder på dem: Inga Grönlund, Gunilla von Celsing, Marika Arleman, Cathleen King. Eva Lindhé.

Reportage: Idun har träffat Brazil Jack (Carl Max Alexander Rhodin) och hans fru. De fotograferas och intervjuas i hemmet.

Reportage: Erik Hjalmar Linder är på bild. Han skriver om kristendom och förnuft. Han skriver om nazism och han tycker att den är antiintellektuell.

Artikel: Gunilla Laurén är död. Idun minns henne med en bild och en text. Hon växte upp i Hofors.
¨¨
Annons: Helsida: Mölnlycke sytråd.

Se även mina andra tidningar till salu!

Jag samfraktar!

Objektnr 631571024

Visningar 51

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Idun 16 1943 Helmer MasOlle, Marika Arleman, Barbro Steckzén, Alfred Peyser

Pris

139 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

387 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?