Beskrivning

Veckotidningen Idun från 1943.

Omslaget: Karin Bernadotte med sonen Jan Bernadotte.

Reportage: Idun har träffat Sveriges talman, August Sävström. Han bor i en villa i Bollnäs och tidningen träffar honom där. På bild ser vi även hustrun Eufemia Sävström samt sonen Sune Sävström och sonhustrun Gulli. August Sävström reser tätt mellan Bollnäs och Stockholm.

Reportage: Idun får också komma hem till riksdagsman Johan Nilsson och hans fru och deras praktfulla hem i Kristianstad.

Reportage: Idun har träffat Elin Hök. Hon är en unik kvinna eftersom hon är författare - och blind! Hon är aktiv i De blindas förening och nu berättar hon om hur det är att vara blind nu på 1940-talet.

Reportage: Karin Olofsdotter är fotograf. Idun har träffat henne och tagit flera bilder på henne. Yrket innebär att man får släpa på lampor och stativ, så det här är inget för klena flickor, menar hon. På bild ser vi Karin Olofsdotter träna gymnastik, ett måste. Intervju med Karin Olofsdotter.

Reportage: Marianne Wersäll är en ung kvinna som bor tillsammans med sina föräldrar i Djursholm. Hon är mycket söt, skriver tidningen och nu har hon börjat få en karriär som dansare. Bilder och intervju med Marianne Wersäll.

Reportage: Vi tänker alla på Norge just nu. Landet är ockuperat av Nazityskland och Idun har besökt Oslo. Det är kusligt i staden och många butiker är tomma. Tyvärr finns det inte så mycket vi svenskar kan göra för Norge, konstaterar Idun, hur mycket vi än vill.

Reportage: Marie-Louise Segerstedt är en ung mamma i Uppsala. Hon har tre barn. Nu intervjuas hon i Idun om sin inställning till moderskapet och barnuppfostran under vinjetten "Mamma svarar på 20 frågor".

Reportage: Eva von Zwegibergk är på bild och hon skriver om skillnader mellan landsbygd och stad.

Bild: Stig Fraser och Ihra Fraser är på bild. De har nämligen gift sig!

Bild: Maj Gadenius är också på bild. Hon är nygift!

Se även mina andra tidningar till salu!

Jag samfraktar!

Objektnr 631053056

Visningar 52

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Idun 3 1943 August Sävström, Elin Hök, Karin Olofsdotter, Marianne Wersäll

Pris

129 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

390 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?