Arpeggione

Arpeggione

|Samfrakt 3 dagar

Om

Uppsala | Reg. February 2003

BETYGSFRÅGAN I TRADERASAMHÄLLET

Betyg 4.7?? Enkel matematik, kolla här:

(12x5+1x1)/13 = 4.69


Klarspråk: 12 av 13 personer lämnar betyg 5 på objektsbeskrivningen, den 13:e personen är helt avvikande i sin bedömning. Nr 13 är udda, kan man säga.

Misslyckas jag med text och bild i var 13:e auktion? Liksom att även solen har fläckar? [Eller som den inkontinente gråtande sa: "Även stolen har fläckar!"] Är var 13:e skiva i min spektakulära klassiska samling trots allt undermålig?

Eller kan det vara så att ett dussin slitna Beatles-EP med ytor liksom sandpapprade (omsorgsfullt beskrivet i text och med närgångna blixtbilder för maximal klarhet) och som prisdumpas i paket, "SKICK ENL BILDER ** SOLD AS IS", ändå förväntas spela utan knaster? Att de ändå i en ivrig uppköpares ögon förväntas vara ett storfynd? Sagda person deklarerade stolt att hon aldrig tittar på bilder för att fult kan spela fint och fint kan låta skrutt. Javisst, så kan det vara. Att min annonstext omfattade "Så annonsens bilder är min skickbeskrivning" befanns ovidkommande.

Det är historien om det lägre betyget. Köparen erbjöds alla pengar tillbaka inkl frakten till utlandet men var inte nöjd med det utan ville behålla de dåliga skivorna mot ekonomisk kompensation. Den gubben gick inte så då gav hon det hämndbetyg som väl sammanfattar hennes egen prestation.