Svenskaguldkontrollen

Svenskaguldkontrollen

|Samfrakt 1 dag

Om butiken

täby | Reg. February 2022

Välkommen till Svenska Guldkontrollen
på Tradera!

Vi är ett svenskt bolag etablerat 1986, med säte i Stockholm.

Hos oss hittar ni begagnade smycken och märkesklockor i gott skick!

Alla smycken är proffessionellt rengjorda och klara att användas av dig som kund.

Kunder som handlar från Svenska Guldkontrollen på Tradera kan få använda vår verkstad för att ändra på köpta smycken så som storleksändring på en ring, gravyr, polering, rhodium behandling av vitguld smycken med mera. Allt detta till låga kostnader, rimliga väntetider och professionellt arbete.

Hos oss kan du även beställa ett värdebevis på ditt/dina smycken då vi är certifierade som förordnad besiktning och värderingsman av Svenska Handelskammaren. Vi har en geomolog på plats som är utbildad och certifierad av GIA ( Geomological Institute of America )

Vid köp av oss godkänner ni Nedanstående villkor. Läs därför hela auktionstexten INNAN ni lägger bud.

Endast det ni ser på bilderna ingår i auktionen. Tillbehör som används vid fotografering, som stativ etc. ingår ej.

Mått som anges är på varans högsta/längsta/bredaste del om annat ej anges. Vikt är den totala vikten på varan.

Alla våra smycken är plomberade när den skickas till dig. Prova i lugn och ro men BRYT INTE PLOMBERINGEN om du vill returnera smycket.

Kundservice

Vi har endast kundservice via mail. Eventuella frågor besvaras här. Mailadress finner du på vår infosida på Tradera. Vi återkommer till dig så fort vi kan under vardagar.

Alla bud är bindande i enlighet med Traderas regler.

Vid vunnen auktion/köp finns all betalinfo i Traderas vinnarmail. Betalning sker inom 2-3 dagar från avslutad auktion. Betalning sker via Traderas betalning system, både säkert och tryggt för kunden. Du kan under ”Mina köp”välja att betala med Swish, kort, PayPal eller Paynova. Om betalning ej sker inom 3 dagar & kontakt ej upprättats, hävs köpet & du spärras från vidare budgivning. Vi skickar varan först när vi mottagit betalningen från Tradera. Paketet skickas spårbart som rek med PostNord.

Samfrakt

Vi erbjuder samfrakt för alla auktioner/köp som går ut senast 2 dagar efter det att du vinner/köper första auktionen. När en order är betald går det inte längre att göra ändringar eller lägga till fler varor i ordern.

Vi tillämpar lagen om distansavtal (SFS 2005:59). Det innebär att du som kund har 14 dagars retur/ångerrätt från det du mottagit varan.

Observera att:

1- Enligt lag om distansköp så täcks inte alla varor av ångerrätt., fråga gärna för vad som gäller eller läs mer ** Lag 2005:59 § 11 punkt 2**

2- Ångerrätt gäller ej för varor där kunden begärt extra arbete så som ändring av storlek, gravyr, slipning eller rodiering för vitguld. Ångerrätt gäller inte heller för Antik smycke i guld samt smycke med diamanter eller dyra eller sällsynta stenar. Ångerrätt gäller inte för varor sålda via auktion med flera bud.

Om ni önskar returnera varan eller om ni önskar ångra köpet så är ni välkomna att kontakta oss via mail. Du som kund står för returfrakten och risken om varan skadas när den fraktas tillbaka till oss. Tänk därför på att packa varan väl. Ångerrätt gäller endast om varan är i oförändrat skick, enligt lag har kunden rätt att hantera varan i den mån det krävs för att säkerställa dess egenskaper & funktion. Vi har rätt att göra avdrag motsvarande den värdeminskning som uppstått till följd av att kund har hanterat varan i större omfattning än som varit nödvändigt. Värdeminskningen bedöms från fall.
Återbetalning sker till det konto som angavs vid köpet. Vi försöker hantera alla returer så snabbt som möjligt. Efter att din retur hanterats återbetalas pengarna senast inom 30 dagar.

Returadress:

Svenska Guldkontrollen AB
Biblioteksgången 9
183 70 Täby

Mail: sgk@saabin.com
Telefon: 070-674 13 95

Felleveranser

Vid fel leverans har du som kund skyldighet att meddela oss samt skicka tillbaka den felskickade varan om ej annat anges.

Önskar kunden minska, förstora, gravera eller erhålla ett värdebevis på sina smycken kontakta oss gärna.

Vid köp av speciella varor där kunden önskar gravyr, förstoring eller förminskning av varan då gäller INTE ÅNGERRÄTTEN!

Leverans & Samfrakt

Vi skickar din vara så snabbt som möjligt, senast fyra arbetsdagar efter mottagen betalning. All frakt sker med PostNords rek, kollinummer fås via e-post. Mobilnummer måste anges i er Tradera profil då avisering sker via sms. Observera att kostnad för varuförsäkring upp till 50 000 SEK via Posten ingår i fraktpriset och att alla köp över 20 000 SEK skickas fraktfritt!

OBS: Vid ej utlösta försändelser debiteras köparen med 250 kr eller den faktiska kostnad för frakt, frakt material och administrationsarbete. Detta kan ske genom att vi fakturerar köparen.

Kunden ansvarar för att inspektera varans skick snarast efter mottagandet. Vid transportskada får kunden ej använda varan och kunden måste behålla varans emballage, så att hela paketet & varan kan besiktigas vid handläggning av skadeärende.

Fraktpriset som framgår i annonsen gäller inom Sveriges fastland, extra kostnader kan tillkomma försändelser som kräver sjö & flygfrakt samt orter där fraktbolaget har tilläggs taxa. Vi ansvarar för risken vid transport, dvs om en vara skadas eller kommer bort under transport.
Emballageavgift är inkluderat i fraktpriset. Alla varor packas omsorgsfullt med stötdämpande material. Varan skickas till ditt närmsta ombud/terminal ombud som baseras på ditt postnummer. Den adress som du angett på Tradera vid bokningstillfället är den vi kommer att använda oss av vid bokning av frakt. Skall varan skickas till annan adress måste Du som kund ändra adressen i er Tradera profil INNAN BETALNING AV VARAN.

Med Vänliga hälsningar

Svenska Guldkontrollen

Kontakt:
Telefon: 070-674 13 95

Adress:
Svenska Guldkontrollen AB
Biblioteksgången 9
183 70 Täby
Sweden

E-post: sgk@saabin.com

Telefontider:

Måndag - Fredag: 10:00-18:00
Lördag: 10:00-14:00
Söndag: 11:00-14:00

Org-nummer: 556282-3160

Vi svarar även efter våra öppettider om vi har möjlighet.
Välkomna!