Beskrivning

Bröd – av och om mästerbagaren Jan Hedh

”Ett sinnligt praktverk om bakning som utan tvekan kommer att bli klassiskt. Bagerimästaren Hedh förmedlar sina kunskaper med en unik kombination av bredd och djup.” Så löd motiveringen när Jan Hedhs bok utsågs till vinnare av Årets Svenska Måltidslitteratur 2004 i kategorin Bröd och andra bakverk.

Jan Hedh arbetar sedan några år med att utveckla brödbakningskonsten i Sverige. Här har han samlat recept på de bröd som han tycker speciellt mycket om, främst matbröd av alla de slag: olika surdegsbröd, baguetter och ciabatta, bagels och pitabröd, dinkelbröd och kastanjebröd, jordärtskocksbröd, blåbärsbröd, citronbröd och rågbröd, men också engelska muffins, franska chokladbröd och skånsk äppelkaka.

Vi får lära oss grunderna till det verkligt goda brödet; vad ska man tänka på, vilka mjölsorter man ska använda, hur man gör en surdeg, hur man kan jäsa brödet i mjölade korgar eller mjölad bakduk i stället för på plåten för att det ska bli vackrare och högre, hur man ska knåda - längre än du tror! - och grädda. Vi får mästerbagarens heta tips på hur man lyckas; hur man bakar bröd med stor smak och arom. Hemligheten är surdeg och långa jästider! Vi får veta hur vi hemma i vår egen ugn ska kunna få till lika goda bröd som proffsen gör i bagerier med stenugnar. Precis som Jan Hedhs tidigare böcker vänder sig Bröd till både amatörer och proffs. Bröd är en pedagogisk och inspirerande, faktarik och hisnande vacker bok för alla som tycker om att baka.

Den inbundna boken (kartonnage) i förlagets dekorerade pärmar är helt ny och i nyskick. Boken är rikligt illustrerad med stiliga färgfotografier av fotografen Klas Andersson.

Dimensioner och utgivningsdata:

Höjd/bredd ca 290/225 mm
Ryggbredd ca 15 mm
Vikt ca 1205 gram
Sidantal 240
Författare Jan Hedh
Förlag Norstedts
Språk svenska
Utgivningsår 2009 (andra upplagan, sjätte tryckningen)
ISBN 91-1-302547-6

Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 73 kr. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet. Boken kommer att bli väl emballerad. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 631430197

Visningar 32

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 4 maj 18:40

Bröd – av mästerbagaren Jan Hedh

Utropspris

|0 Bud

135 kr

Auktionen avslutades utan bud

arturito

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

2 963 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?