Beskrivning

Bullar & bång, av Maria Hellberg och Magnus Carlsson – Om Stålboms konditori, ett café i Falkenberg

Stålboms konditori i Falkenberg har varvat bullar med bång sedan dörrarna slogs upp 1957. Mitt under rock’n’roll-periodens glansdagar kompletterades bakelser och småkakor med nymodigheten hamburgare och en skinande ny jukebox från USA.

Idag är Stålboms ett begrepp med rykte långt utanför stadsgränsen. Med ”Livet är för kort för att inte unna sig en lång fika” som motto har man lyckats med konststycket att uppdatera det klassiska konditoriet och förena det med en nutida musikscen som snabbt har blivit en institution på västkusten.

The Soundtrack of our lives (TSOOL) låter oss följa med på en middag i Innsbruck där de möjligen blev serverad en riktigt bra Osso buco. Det är vad de tror sig minnas. Med stor sannolikhet serverades i alla fall en grym risotto!

Niklas Hjulström (Cue) berättar om hur familjen bilade till morföräldrarna på Gotland på 60-talet och hur han och systern turades om att sova på hatthyllan eller i den bäddade bakluckan!

Kristian Harborg (Hoffmaestro) berättar hur han skär vitlök med rakblad, grillar salsiccia och gör köttbullar, allt efter inspiration från italienska maffiafilmer!

Idén till kokboken föddes av Helen Stålbom i ett sätt att dokumentera alla konserter som ägt rum på Stålboms konditori i Falkenberg som årligen vuxit och blivit en återkommande tradition för många besökare och artister genom åren som Lisa Nilsson, Orup, Bo Kaspers Orkester, Lisa Miskowsky, Eric Gadd, Louise Hoffsten, Carl-Johan Vallgren, Hoffmaestro, Niclas Hjulström, Magnus Tingsek för att omnämna några!

”Ibland har vi förstås undrat vad vi är och vad det är vi håller på med. Nu råkar det omfatta både konditoriverksamhet och musik. Vårt musikkoncept heter i alla fall Bullar & Bång”,
säger Helene Stålbom

2011 började Helene arbetet med att förverkliga sin idé och ringde runt till ”våra” artister som medverkat och frågade om de ville dela med sig av något recept och kanske en liten story runt det. Resultatet blev 20 artister och deras egna recept plus 20 av konditoriets recept med massor av sköna dokumentärbilder.

Den inbundna boken (klotband) i förlagets dekorerade pärmar är helt ny och i mycket nära nyskick. Boken är mycket rikligt illustrerad med fotografier i färg.

Dimensioner och utgivningsdata:

Höjd/bredd ca 285/235 mm
Ryggbredd ca 23 mm
Vikt ca 1195 gram
Sidantal 195
Författare Maria Hellberg och Magnus Carlsson
Förlag Stålboms konditori
Utgivningsår 2012
Språk svenska
ISBN 91-637-0963-0

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 73 kr. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet. Boken kommer att bli väl emballerad. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DAGAR EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 631430001

Visningar 27

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 4 maj 18:37

Bullar & bång - Om Stålboms konditori i Falkenberg

Utropspris

|0 Bud

110 kr

Auktionen avslutades utan bud

arturito

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

2 963 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?