Beskrivning

Tredje riket från uppgång till fall - En uppslagsbok – Begrepp, händelser, organisationer och personer, av Friedemann Bedürftig

Tredje riket från uppgång till fall
är en uppslagsbok med lättillgängliga och informativa artiklar om Tredje riket och andra världskriget. Den berättar om nazismens ideologi och härskarmetoder, Hitlers uppstigande till makten, det storpolitiska spelet, upprustningen, propagandan, kriget och den slutliga undergången. Andra världskrigets orsaker och förlopp beskrivs i artiklar om fälttågen och slagen, soldaterna och vapnen. Förövare och offer, medlöpare och motståndsmän ägnas stort utrymme, liksom förföljelsen av judar och ”den slutgiltiga lösningen” som ledde fram till förintelselägren. Här beskrivs även tyskarnas vardag under krisåren på 1920-talet, massarbetslösheten och hoppet om ett bättre liv under hakkorset som slutade i rädsla under luftkrigets fasor och efterkrigstidens skuldfrågor. Med omkring 1500 artiklar och 300 fotografier och kartor kan boken användas som ett uppslagsverk eller läsas som en mångfacetterad berättelse om världshistoriens värsta terrorregim.

”Länge har vi historieintresserade saknat en dylik bredvidläsningsbok. I Friedemann Bedürftigs verk kan man slå upp alla världskrigets bipersoner, smånassarna som tidigare bara runnit förbi, likt sandkorn mellan fingrarna en sommardag på stranden.”

Den inbundna boken (kartonnage) med förlagets dekorerade skyddsomslag är helt ny och i nyskick. Boken är rikligt illustrerad med fotografier och kartor i svartvitt.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 236/180 mm
Ryggbredd ca 34 mm
Vikt ca 1080 gram
Sidantal 448
Författare Friedemann Bedürftig
Förlag Bokförlaget Ersatz i samarbete med Svenskt Militärhistoriskt Bibliotek, SMB
Språk svenska
Utgivningsår 2007
ISBN 91-88858-32-X

Porto: Billigaste porto som jag kan hitta blir i ett registrerat paket med Schenker som kostar 73 kr där den fina boken blir väl emballerad.Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet! Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DAGAR EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 632802761

Visningar 24

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 17 maj 18:50

Tredje riket från uppgång till fall - En uppslagsbok

Utropspris

|0 Bud

120 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 807 omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?