Beskrivning

1993 greps Damien Echols tillsammans med Jason Baldwin och Jessie Misskelley - för sexmord på tre åttaåriga pojkar i Arkansas.
De fattiga ungdomarna utpekades som satanistiska ritualmördare, mest suspekt ansågs den då artonårige Echols vara. Genom att klä sig i svart, lyssna på heavy metal och läsa böcker av Stephen King stack han ut i det lilla hyperkonservativa samhället.

Rättegången som följde kantades av tvivelaktiga bevis och ett ytterst motstägelsefullt "erkännande" från den lätt förståndshandikappade Misskelley. Vittnesbörd om Echols demoniska personlighet och det faktum att de gillade Metallica beseglade de åtalades öden: Baldwin och Misskelley fick båda livstidsstraff och Echols dömdes till döden. Han tillbringade nästan tjugo år på Death Row i väntan på avrättning.
Genom åren har tusentals människor engagerat sig i fallet, däribland Johnny Depp och regissören Peter Jackson, och det starka stödet ledde till slut att de frigavs 2011.

Dödsdömd är Damien Echols gripande och fascinerande självbiografi. Han berättar om sin utfattiga barndom i skrangliga skjul och husvagnar, om den brutala vardagen i dödscellen, och hur han efter ett halvt liv i dödens skugga återupptäcker livet i frihet.

Antal sidor: 384
ISBN: 978-91-7579-009-1

Samfraktar gärna.
Hör av dig om du vill använda dig av något annat fraktalternativ än de som angetts i annonsen så löser vi det.

Objektnr 634651260

Visningar 6

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 30 jun 20:21

Dödsdömd | Damien Echols

Pris

49 kr

DennisCarlen

Kinna, Sverige

5.0

DennisCarlen

Verifierad

Toppsäljare

344 omdömen

Läs omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?