Beskrivning

Var Hitlers favoritskådespelerska spion?

Olga Tjechova växte upp i den legendariska tysk-ryska konstnärsfamiljen Knipper-Tjechov. Hon umgicks i bohemiska teaterkretsar och gifte sig som sjuttonåring med Misha Tjechov. Ryska revolutionen drabbade familjen hårt och som ensamstående mor anlände den utblottade Olga till Berlin 1920. I Tyskland inledde hon en makalös karriär, först som stumfilmsskådespelerska sedan som högt uppburen aktris i Tredje rikets tjänst och umgicks flitigt med både Hitler och Goebbels. I april 1945 flögs hon ut ur det belägrade Berlin under den sovjetiska säkerhetstjänstens beskydd.
Olga Tjechova var en berömd skönhet och en begåvad skådespelare. Men var hon också en skrupellös spion? I Mysteriet Olga Tjechova söker Antony Beevor svaret på frågan och spåren för honom till Ryssland och Tyskland. Det är en fascinerande historia fylld av dramatik där Olga innehar den ena huvudrollen och hennes bror Lev Knipper, en berömd kompositör, den andra.
Antony Beevor är militären som blev författare.
Böckerna Stalingrad och Berlin - Slutstriden 1945 har gjort honom till en världsberömd författare. Mer information om Antony Beevor och hans författarskap finns på hemsidan www.antonybeevor.com

Oläst exemplar.
302 sidor.
Har en exlibrisstämpel.

Samfraktar gärna.
Hör av dig om du vill använda dig av något annat fraktalternativ än de som angetts i annonsen så löser vi det.

Objektnr 632094697

Visningar 35

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 2 jun 20:59

Mysteriet Olga Tjechov | Antony Beevor

Pris

45 kr

Slutar om

DennisCarlen

Kinna, Sverige

5.0

DennisCarlen

Verifierad

Toppsäljare

344 omdömen

Läs omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?