Beskrivning

Boxen innehåller:

Åsa-Nisse flyger i luften/Åsa-Nisse i full fart
Åsa-Nisse på semesterÅsa-Nisse på hal is
Åsa-Nisse ordnar allt/Åsa-Nisse i Kronans kläder
Åsa-Nisse jubilerar/Åsa-Nisse som polis

ÅSA-NISSE FLYGER I LUFTEN Åsa-Nisse tar med sig Klabbarparn på en resa till Åre som han vunnit i ett Radiokryss. Där träffar de direktör Jonsson som Åsa-Nisse försöker sälja en av sina uppfinningar till. Åsa-Nisse som hoppats på 150 000 kronor blir erbjuden 50 000 kronor, men direktören är övertygad om att de skall komma överens. Under tiden har Eulalia och Kristin, Åsa-Nisses och Klabbarparns bättre hälfter, gjort en affär med handelsman Sjöqvist om att låta denne överta samtliga rättigheter till uppfinningen som ger bilen Eulalia II otroliga fartresurser. Eulalia är övertygad om att Åsa-Nisse skall bli väldigt glad av nyheten.

ÅSA-NISSE I FULL FART Åsa-Nisse och Klabbarparn är i ladan tillsammans med Bertil som skall ställa upp i Ylen-loppet för motorbåtar. Bertil är säker på att vinna då han skall använda Åsa-Nisses senaste uppfinning, en fantastisk förgasare. Adolf, en uppvaktande beundrare till Åsa-Nisse som inte har helt rent mjöl i påsen, kommer över ritningarna och ansöker själv om patent till förgasaren. Adolf skall dessutom ställa upp i loppet. Åsa-Nisse, som av Klabbarparn blivit anmäld till TV: s ”10 000-kronorsfrågan” i just ämnet ”förgasare”, hamnar i Stockholm och får förutom chansen att vinna i TV möjligheten att vinna över Adolf då Bertil inte dyker upp till start.

ÅSA-NISSE PÅ SEMESTER: Åsa-Nisses bättre hälft Eulalia har problem. Hon har tappat en balja ner i brunnen och vet inte hur hon skall få upp den. Åsa-Nisse ser dock inte detta som ett problem utan hissar helt sonika ner henne i brunnen. Men just då får Åsa-Nisse rikstelefon och han ger sig genast av. Det är hans brorsdotter Doris från Amerika som vill komma på besök. Först när han kommer hem igen kommer han ihåg Eulalia. När han börjar hissa upp henne, brister linan. Han kommer nu på en ny lösning. Han fyller brunnen med vatten så att hon sakta kan hissas upp. När hon väl kommer upp är hon minst sagt sur. Doris anländer då som en räddande frisk fläkt och får Åsa-Nisse och Klabbarparn med på en liten semestertripp till Stockholm.

ÅSA-NISSE PÅ HAL IS: Åsa-Nisse och Klabbarparn bedriver vinterfiske och färdas bekvämt i en motordriven isjakt. I försöken att fånga en stor fisk hamnar Åsa-Nisse i vattnet men dyker sedan upp i en isvak och skrämmer Klabbarparn halvt från vettet. När våren kommer har de istället tänkt att bedriva jakt, något de förnekar att när de ertappas av landsfiskalen Klöverhage beväpnade i skogen. Skotten som sedan hörs kommer från gubbarnas bättre hälfter, som bestämt sig för att ge dem en läxa. Åsa-Nisse och Klabbarparn hinner förutom jakt och fiske även med husmodersmöten, motorcykeltävlingar och biltävlingar i detta helfestliga äventyr.

Åsa-Nisse Ordnar Allt / Åsa-Nisse I Kronans Kläder: Efter att ha ansträngt ryggen med att bära sten uppsöker Åsa-Nisse läkaren Speta-Pelle där han hämtar ut en ny dundermedicin. Åsa-Nisse tar genast en dos varpå han passerar en idrottsplats där tävlingar pågår. Han kastar sig in i tävlingarna och vinner 400-meterslöpet överlägset och stöter kula på sådär 35 meter. Medicinen ger oanade muskelkrafter och är främst avsedd för hästar. Samtidigt spikar Knohultaren upp ett anslag om en stockcar-tävling.Åsa-Nisse och Klabbarparn, som naturligtvis tänker delta, kommer hem till Eulalia och får veta att hon sålt Eulalia II för 1100 kr. Nu måste de in till stan och genomgå en mängd prövningar för att lösa situationen.

ÅSA-NISSE JUBILERAR: Smålandsnytt skall fira femtioårsjubileum och man försöker finna någon som levt i Småland i femtio år. Man tänker då på Åsa-Nisse. Men Åsa-Nisse vet inte själv hur länge han bott i Småland. Medan Bertil söker information om Åsa-Nisse hänger Klabbarparn upp en tavla. Tavlan faller i golvet och ut ur tavlan faller då ett tidningsurklipp där man kan läsa om hur Åsa-Nisse och hans familj flyttade till Knohult för exakt femtio år sedan. Stora festligheter utbryter och medaljer delas ut.

ÅSA-NISSE SOM POLIS: Knohultspolisen har anammat moderna arbetsmetoder. De anser att en man av folket borde vara lokal polisman. De tänker då på Åsa-Nisse som tillsammans med Klabbarparn är i färd med att plocka isär en bikupa. Åsa-Nisse får jobbet och visar goda takter när han ger samtliga bilar i en trafikstockning parkeringsböter. Åsa-Nisse vinner även pengar som han använder till att bjuda Klabbarparn och deras fruar till Göteborg. Telefonoperatören Gun, som är en lovande sångerska, vinner en sångtävling i storstaden och tillsammans har de fasligt roligt på Liseberg.


Svensk titel Klassiker Från Svensk Talfilm Box
Originaltitel Åsa-Nisse Box
Skådespelare Se separat film
Regissör Se separat film
Inspelningsår Se separat film
Bildformat Se separat film
Ljud Se separat film
Språk Se separat film
Textning Se separat film
Speltid Se separat film
Genre Komedi, Svensk film
Releasedatum 2005-11-25
Åldersgräns Barntillåten
Antal skivor 4
Färg/svartvit Svartvit
EAN 7391970007261

.................................................................................................................................................................

BETALNINGSINFORMATION:

Betalning Inom 3 bankdagar med Swish, PayPal eller till konto i Swedbank. Betalningsanvisning finns i Traderas automatiska vinnarmail.

FRAKTINFORMATION:

Skickas med Postnord brev - ej spårbart. Jag ansvarar inte för postens hantering. Önskas spårbar försändelse så kostar det 49:- med Postnord eller 59:- med Schenker.

Samfrakt går utmärkt att ordna om du vinner flera auktioner

Objektnr 572985831

Visningar 542

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Åsa-Nisse box - Klassiker (DVD) John Elfström, Artur Rolén - OOP/Utgången

Pris

499 kr

Rynch

BLEKET, Sverige

5.0

Rynch

Verifierad

Toppsäljare

3 692 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?