Beskrivning

  • Över 30 olika, helt 3D-nivåer
  • Ett bibliotek med 50 förödande trollformler
  • 24 olika varelser i strid som kentaurer, vampyrer och jättespindlar
  • Kämpa mot flerspelarstrider över LAN eller Internet
  • En episk, involverande handling för enspelarkampanjen.

Den första Magic & Mayhem var en sovhit. Den hade inte avancerad grafik eller ljud, men den spelade en djup blandning av rollspel och realtidsstrategier, och fick kritiskt beröm och mer än ett fåtal fans. Oavsett om du spelade det eller inte är oväsentligt för att njuta av den här uppföljaren. Det finns tillräckligt många förändringar i Magic & Mayhem: The Art of Magic för att göra det till ett helt nytt spel, plus att det här är mer av en prequel, eftersom det utspelar sig ett halvt sekel före händelserna i det första spelet.

Art of Magicberättelsen kan bäst beskrivas som "beprövad och sann", och i värsta fall klichéfylld. Du spelar en magiskt benägen bondpojke som heter Aurax som vaknar upp en morgon för att hitta sin syster Nadia under attack av troll och andra monster. De slåss mot dem, beger sig till stan och finner den under belägring av den skräckinjagande trollkungen. Under striden för att försvara härden och hemmet blir Nadia tillfångatagen och Aurax, som varje god magiskt benägen bondpojke oundvikligen måste göra, måste rädda sin syster ur klorna på en ond trollkarl och stjäla tillbaka kraftfulla magiska maktkulor, och på så sätt rädda världen . Historien är väl berättad genom NPC-konversationer, och designerna såg till att uppdragen i kampanjläget är varierande och intressanta (det finns också ett Skirmish och Multiplayer-läge). Ett uppdrag involverar den tidigare nämnda Goblin King,

Alla tre spellägen kretsar i princip kring det som spelet kallar "Places of Power". Du måste stå på en av dessa, eller kalla en varelse att stå där för dig, och detta hjälper din trollformel att laddas upp snabbare. Eftersom strider mot fiendens trollkarlar (särskilt i multiplayer eller skärmytslingar) i allmänhet övergår till strider på tum, är det oerhört viktigt att ta och kontrollera dessa platser.

Under spelet kan du rekrytera allierade, som en bågskytt eller krigare, och du måste hitta föremål att kombinera för att få tillgång till en mängd trollformler. Att välja vilka trollformler du vill använda och samla in det material som krävs för att kasta dem påverkar verkligen din spelstil. Du kan lägga din tid och dina föremål på att skapa defensiva trollformler, eller istället välja en offensiv strategi. AI:n gör ett bra jobb med att lära sig din spelstil och försöka motverka den. Din överlägset viktigaste magi är att kalla. Du kan kalla fram svaga varelser, som skelett eller vargar, eller välja mer kraftfulla undersåtar som en skräckinjagande jätte. Ditt val är i princip ett tufft monster eller flera svagare, men dessa bestar får erfarenhet när de går så till slut kan din ynkliga skelettkrigare bli en skelettherre och få nya attacker och försvar. Upplevelsespåret får dig att ta hand om dina varelser; de är inte bara kanonmat.

Art of Magic har också ett 3D-perspektivsystem och ganska bra 3D-grafik. Förtrollningseffekterna är fantastiska, även om röstskådespeleriet inte är så bra. Spelet är mycket engagerat men kan ibland förvirra dig med detaljer, särskilt när det gäller den stora mängden trollformler, föremål och varelser. Men fans av det första spelet, eller fans av strategispel som involverar high fantasy, kommer att hitta massor av magi och kaos att gå runt.-- Bob Andrews

Som köpare har du 14 dagars ångerrätt enl. lag om distansavtal utanför affärslokal när du handlar av oss.
Vid retur är det du som köpare som står för frakten och vi återbetalar pengarna inom en vecka efter mottagen retur.
Vid köp av nya inplastade produkter så gäller ångerrätten endast vid obruten förpackning.

Objektnr 540283576

Visningar 307

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

THE ART OF MAGIC MAGIC & MAYHEM PC CD-ROM

Pris

85 kr

ghost 64

Katrineholm, Sverige

5.0

Företag

Toppsäljare

20 802 omdömen

Läs omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?