Beskrivning

Spännande och underhållande brädspel.

Ticket to Ride: Amsterdam har det välbekanta spelet från Ticket to Ride-spelserien ? samla kort, hämta rutter, dra lotter ? men på en karta över 1600-talets Amsterdam som låter dig slutföra ett spel på inte mer än 15 minuter.

Du är mitt i Gouden Eeuw, den holländska guldåldern. Amsterdam är det bankande hjärtat av global handel och den rikaste staden på jorden. Varor från hela världen hopar sig på hamnen, i lastrum, i lager och på stranden av dess otaliga kanaler. Du menar att tjäna på detta!

Varje spelare börjar med en leverans av 16 vagnar, två transportkort i handen och en eller två handelskontraktbiljetter som visar platser på Amsterdam-marknaden. I en tur drar du antingen två transportkort från leken eller visar fem uppåtvända kort (eller så tar du ett öppet jokerkort, vilket räknas som alla sex färgerna i spelet); eller så gör du anspråk på en rutt på brädet genom att slänga kort som matchar färgen på rutten som du gör anspråk på (med vilken uppsättning kort som helst som tillåter dig att göra anspråk på en grå rutt); eller så drar du två handelskontraktsbiljetter och behåller minst en av dem.

Närhelst du slutför en rutt som har vagnar avbildade på den, där dessa i första hand ligger i omkretsen av staden, gör du anspråk på ett handelsbonuskort.

Spelare turas om tills någon inte har mer än två vagnar i sin förråd, sedan tar varje spelare en sista tur, inklusive spelaren som utlöste slutet av spelet. Spelare summerar sedan sina poäng, får poäng för de rutter som de har gjort anspråk på under spelet, de handelskontraktsbiljetter som de har slutfört (genom att koppla samman de två platserna på en biljett med en kontinuerlig rad av sina vagnar) och deras ställning bland de som har merchandise bonuskort. Den som har flest kort samlar 8 poäng, medan andra spelare samlar färre poäng. Du förlorar poäng för eventuella ofullbordade kontraktsbiljetter, sedan vinner den som har högsta poängen!

För 2-4 spelare.
Speltid: 10-15 min.
Ålder: 8+.
Svensk version


Om oss: Japon startades 2015 och drivs som ett hobbyföretag av tv-spelsentusiasterna Jan Jonsson och Pontus Hellgren. Vår filosofi är att tillhandahålla begagnade retrospel åt spelare och samlare. Alla spel är rengjorda och testade. Till förnuftiga priser dessutom.

Japon drivs som ett aktiebolag med F-skattsedel med säte i Stockholm. (Japon Games AB. Org nr: 559008-2268). Vi använder oss av vinstmarginalbeskattning för samlarföremål.

Objektnr 564365274

Visningar 745

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Ticket to Ride Amsterdam Svenska versionen

Pris

225 kr
Annonsen är avslutad

Japon

Årsta, Sverige

5.0

Japon

Företag

Toppsäljare

7 019 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?