Beskrivning

UTGÅNGEN collectors edition

”Bruce Lee challenges the underworld to a Game of Death”

Billy Ho (Lee) är den största Kung Fu-stjärnan på bio. Alla villha honom, inklusive ett stort bolag styrd av den mäktigemaffiakungen Dr.Land. Han ger honom ett enkelt affärsförslag:”Skriv under eller dö!”. Men Billy vägrar. Mitt under en inspelningljuder ett skott. Billy skriker och segnar ner. Alla tror att detär del av handlingen. Men Billy har blivit skjuten med riktigaskott. Begravningen blir storslagen. Alla hans vänner och fanslever ut sin sorg. Men Billy är inte död. Han har överlevt medminsta marginal och ruvar nu på en fruktansvärd hämnd. Hanlokaliserar ledaren till en stor Kung Fu-turnering i Macao. På Dr.Lands sida finns världens farligaste slagskämpar. På Billys sidafinns världens farligaste ben och händer. Sista ronden kanbörja!

Asiatisk martial art film från 1978 av Robert Clouse med BruceLee och Chuck Norris. Bruce Lee avled den 20 Juli 1973 och hanssista film ”Enter the dragon” var en enorm succé. De flesta av hansfans var fortfarande i chock när det började cirkulera rykten omatt det fanns en icke släppt Bruce Lee film. Sanningen var den attBruce Lee hade spelade in strax över 30 minuter med slagsmålsscener ihop med Kareem Abdul-Jabbar för en film när inspelningenlades på is för att Lee skulle göra Enter the dragon. 1978 varvärlden full av asiatiska skådespelare som alla ville vara billigaBruce Lee kopior. Warner Brothers och Golden harvest sågmöjligheten och anställde Robert Clouse för att bearbeta denosläppta materialet samt leta på några look-a-likes. Som ersättarehittades två personer Yuen Biao samt filmens action kordinatorSammo Hung. Bägge fick bära mörka solglasögon när inspelningarframifrån skulle göras. I delar av filmen har även montageklippningar gjorts med Lee’s ögon och ansikte men någon annas halsetc. Slutresultatet blev inte så lyckat eller ?. Filmen ”cashade”in en massa pengar som målet var men den känns som en medioker”klipp och klistra” utgåva. Om detta var ett sätt att göra pengarså lyckades filmbolagen en gång till då det klipptes scener urtidigare Lee filmer och gjordes en Game of death 2 / Tower of death1981. . I Game of death är det till och med scener på Lee’s riktigakista. Denna Film har getts ut i flera utgåvor. I Hong kong, Japanoch Usa finns det utgåvor av filmen som inte ens är timmen långamen den vanliga europeiska och amerikanska bio utgåvorna harvarierat mellan 85-100 minuter. Denna svenska har jag inte klockatmen omslaget säger 102 minuter och sägs vara den oklippgaoriginalversionen. Det ryktas om att det skall finnas en Hong kongvariant som är klippt annorlunda och skall vara hela 125 minuter,men tills den släpps på dvd eller blu-ray så rekommenderas dennautgåva.

"Några av de mest laddade slagsmåls-scener som någonsinfilmats!" - Bonniers Film & Video Guide

Text: Svenska
Språk: Cantonesiska / Engelska
Format: DVD Region 2 (Sverige/Europa)
Ursprungsland: Sverige
Bonus material: (se bild)

Omslag och dvd i bra skick. Original inga hemmabrända dvdr.Köpfilmsutgåva. (kolla innan du bjuder vilka regioner din spelareklarar)

Tänk på att frakten blir billigare per vara ju fler du köper (sevåra fraktvillkor för en portotabell). Så se mina övriga annonser,kanske hittar du något mer

Objektnr 600907248

Visningar 103

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Game Of Death dvd Bruce Lee Martial arts karate Collectors e

Pris

49 kr

TPLrec

MOTALA, Sverige

5.0

Företag

Toppsäljare

14 569 omdömen

Läs omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?