Beskrivning

Rolex Datejust 36mm 16013 Two-Tone ”Tapestry” 18k - är en av dem tidlösa klassikerna som står i samma sken som Submariner, Daytona, GMT som en av dem mest kännbara klockorna under denna period.

Klockan sägs vara den klockan Bret Easton Ellis’ karaktär Patrick Bateman bar i fiktiva romanen American Psycho, som senare i filmen byttes ut till en Rolex liknande replika av Seiko.

Klockan är utröstad med massa bekvämligheter som gör den enkel att hantera. Klockan är en Quick Set, vilket innebär att du kan skruva och byta datumet enkelt på kronan (istället för att passera nya dagar en efter en). Varan drivs av en så kallad Self Winding Movement; den skaffar kraft av dina rörelser och du behöver aldrig tänka på att byta batteri eller skruva på kronan. Den drivs av den erkända 3035 kalibern. Med en total uthållighet på 42h. Urverket har 27 st stenar. Urtavlan skyddas av plexi kristall i väldigt fint och fläckfritt skick.

Ramen är fylld med 18k guld, och tavlan det vackra ”Tapestry” champagne färgade temat som får klockan att behålla sin charm, men ändå stå ut lite extra. Den är vattentät på 10 ATM.

På handleden sitter det originala jubilee bandet i guld och silver, med en ”fold clasp”

Objektsnr 630743416

Visningar 1 174

Publicerad

AnmälSälj liknande

Mån 20 maj 14:56

Rolex Datejust 16013 Two-Tone Tapestry 18k Guld

Pris

47 500 kr

Någon annan har föreslagit 42 000 kr.

OscarssonsUr

Bälinge, Sverige

OscarssonsUr

Verifierad

1 omdömen

Läs omdömen

Mer från säljaren

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?