Beskrivning

Säljer en Canon AE-1 SLR i utmärkt skick. Lysdioder visar när exponeringen är rätt. Är ljuset för svagt eller om man kör manuellt och har ställt in en för liten bländare så ser man ett rött blinkande ljus som varnar för underexponering. KOLLADE BATTERIET LITET NOGGRANNARE OCH DET VAR DÖENDE. SKICKADE EFTER NYTT OCH SATTE I DET SÅ NU ÄR ENERGIKRISEN ÖVER VAD DET GÄLLER KAMERAN. Det är torrt och rent där batteriet sitter.

Objektivet som följer med är ett mycket skarpt objektiv som jag själv har använt med stor behållning. Fotograferade med det under en rundvandring i Uppsala. Tog bilder på slottet med omgivningar bland annat. Kanonerna inte att förglömma. Tittade faktiskt på dessa negativ för några dagar sedan. Hade scannade digitala bilder med de gick förlorade när jag blev tvungen att återställa Windows på min dator. Annars hade jag kunnat visa bilder tagna med detta objektiv. Objektivet är i mycket gott skick säger jag även om det naturligtvis är en subjektiv bedömning. Ett originallock och uv-filter följer med. Se bilder. Båda locken till objektivet följer med.

Är speciellt subjektiv till brännvidden 28mm eftersom jag älskar att ta bilder med HOOPY (Leica Hector 6.3/2.8cm) från 1935 som har ett stort affektionsvärde för mig (så detta objektiv som väger c:a 1 hg och är knivskarpt trots sin ålder, är en av de få fotografiska prylar som jag kommer att behålla. Kan väl tillägga att min gamla Leica IIIA har fått en CLA och är nu som ny. Perfekt timing med tanke på vårens antågande. Så någon liten fototur ska det väl bli om hälsan tillåter).

DÅ MIN HÄLSA GÖR ATT JAG NÄSTAN ÄR HELT BUNDEN TILL HEMMET SÅ LÄGGER JAG UT DELAR AV MIN KAMERASAMLING MED TILLBEHÖR OCH EN DEL ANNAT. DET KOMMER NYA SAKER LITET OM SÄNDER. TITTA GÄRNA PÅ MINA ANDRA ERBJUDANDEN!!

NYTILLAGT: HAR BYTT TILL ETT NYTT BATTERI DÅ DET VERKADE SOM SATT I KAMERAN HADE NÅTT ÅTERVINNINGSÅLDERN. KÖPTE TVÅ NYA BATTERIER. ETT SITTER ALLTSÅ I KAMERAN OCH DET ANDRA FÖLJER MED PÅ KÖPET. DET HAR SAGTS ATT ETT BATTERI FÖR DENNA KAMERA RÄCKER ETT ÅR MEN OM MAN FOTOGRAFERAR SOM JAG GJORDE ÄR DET NOG BRA ATT HA ETT I RESERV.

Objektnr 631720079

Visningar 159

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tor 30 maj 14:44

SLR Canon AE-1 PROGRAM + 28mm Objektiv.

Pris

2 400 kr

dslmeo

Gävle, Sverige

5.0

Verifierad

81 omdömen

Läs omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?