Beskrivning

Köper du andra fröer samtidigt så samfraktas dessa utan extra fraktkostnad tillsammans med valnötterna. :)

Säljer 4 stora, färdigt stratifierade nötter (från hösten 2023) till härdig valnöt, mest troligt Manchurisk valnöt, Juglans mandshurica.

Växer utan problem i min trädgård i zon 4 och anges ofta kunna vara härdig till zon 5 i skyddat läge! Exotiskt, storbladigt träd, vackert som solitär och mycket tjusigt att lysa upp med trädgårdsbelysning! Höjd: 10-15 m Bredd: 15-20 m. Trivs i djup, mullrik jord, helst vindskyddat.

Exempel på nötter på bilden. Nötterna har upplevt flera köldperioder och är redo att börja gro nu i vår då våren kommer. Vänligen observera att det ibland kan krävas ytterligare en vinter innan nötterna gror. Planteras med fördel direkt på friland eller i kruka som placeras utomhus.

Det manchuriska valnötsträdet är den nordöstasiatiska motsvarigheten till grå valnöt. Arterna är mycket lika till utseende och användningsområde. Juglans mandshurica har ännu större blad (upp till 80 cm) sammansatta av småblad som är bredare i basen och allmänt större än hos J. cinerea. De sitter mer tydligt i stora, plana skikt likt propellrar i grentopparna och bildar krontak över det mycket glesa grenverket. Bladen slår ut tidigt och är då frostkänsliga. Höstfärgerna är gula. Nötterna är avlånga och grovt åsade, ätliga men svårknäckta.
Dessa nötter är från hösten 2023.

——————————————————————

Öppet pollinerade från min trädgård. Jag är van odlare och har tagit egna frön från många växter sedan 2012.

Betalas senast 7 dagar efter vunnen auktion, om du vinner flera auktioner så samfraktar jag naturligtvis! :)

Om du vill buda på flera auktioner så meddela mig så väntar jag med att packa dina varor. Meddela då du handlat klart att du önskar samfrakt, så postar jag så snart jag kan efter inkommen betalning.

Skickas endast, avhämtas ej. Skickas endast inom Sverige.

Samfraktar även om du köper något annat av mig: köper du en växt så kommer växten + fröer att postas inne hos ombud närmaste måndag eller tisdag efter att betalning inkommit för att minimera risken att växten ligger över helgen hos posten.

Tar inte ansvar för postens slarv, dubbelkolla gärna att dina kontaktuppgifter är uppdaterade hos Tradera!

Objektnr 631884912

Visningar 51

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 5 maj 18:56

4 nötter till härdig valnöt (mest troligt Juglans mandshurica)

Utropspris

|0 Bud

25 kr

Auktionen avslutades utan bud

Zareno

Österbybruk, Sverige

5.0

Zareno

Verifierad

Toppsäljare

2 172 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?