Beskrivning

Kejsarträd Oxygen Tree
Träder härstammar från Kina. Det är ett ståtligt träd med stora tandade blad som kan bli uppåt 5 meter högt. Det kan absorbera överraskande mängder skadlig koldioxid - upp till 10 gånger mer än andra trädslag! Blommar på bar kvist med stora, trumpetformade, doftande, lilarosa blommor i knippen, oftast före bladsprickningen i april-maj. Kräver varm, skyddad växtplats. Härdig i zon 1-2, men kan odlas i kruka och förvaras inomhus under vinter.

Odling: Fröförökning inomhus är möjlig under hela året. Sprid ut fröna på fuktig krukjord och lägg ett lager 1 cm kompostjord ovanpå. Täck sedan fröbehållaren med klar film för att förhindra att jorden torkar ut. Glöm inte att göra några hål i den genomskinliga filmen och ta den varannan eller var tredje dag helt av i ca 2 timmar. På så sätt undviker du mögelbildning på din krukkompost. Placera fröbehållaren någonstans som är ljus och lätt varm och håll jorden fuktig, men inte våt. Grotid är 1-3 månader.

Alla fröer packas i zip påsar som också innehåller bild och såbeskrivning på respektive växt.
Besök gärna mina övriga auktioner. Jag sampackar alltid och har EN fraktavgift oavsett hur många fröpåsar du köper. Du får dessutom en extra fröpåse i bonus om du köper 5 st. och två om du köper 10 st. osv som går i samma tema som dina köp

Objektnr 580438557

Visningar 3 815

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Kejsarträd Oxygen Tree, höjd 5 m, härdig zon 1-2, blommar april-maj, 25 frön

Pris

15 kr

Stenros

Flen, Sverige

5.0

Stenros

Verifierad

Toppsäljare

3 643 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar|Fri frakt över 500 kr

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?