Beskrivning

Med den här fröblandningen får du många blandade sorters palettblad från en enda fröpåse: stora och små, kompakta och snabbväxande, enfärgade och i flerfärgade. En bra blandning för dig som till exempel vill pröva att så palettblad eller för dig som vill ha många plantor till låg kostnad. Palettblad korsar sig gärna med varandra. Kanske får du en helt unik planta?

Så fröna inomhus i såjord i april-maj eller under hela året om du har tillgång till växtbelysning. Fröna är ljusgroende, fukta bara jorden och tryck ner fröerna lätt på jordytan. Täck sådden med gladpack som du gjort lufthål i. Ställ först sådden varmt och ljust. Placeras ljust och svalare efter groning. Utplantera, efter avhärdning, när risken för nattfrost är över eller ha palettbladen som krukväxt inomhus. Toppa plantan regelbundet så får den ett buskigare växtsätt. Ta bort eventuella blomknoppar, bladen bleknar om plantan får gå i blom.

Påsen innehåller omkring 350 frön (0,1g).

Grobarhet i laboratorietest: 93%.

Palettblad kan sås hela året om. Vintertid kräver den dock växtbelysning för att inte bli ranglig.

Fröerna är färska, inhandlade från erkända europeiska fröhandlare och har hög grobarhet. Detta är fröer jag själv använder och jag provodlar merparten. Samfraktar gärna auktioner och köp som går ut med maximalt tre dagars mellanrum. Ett porto räcker för upp till tio fröpåsar. Denna påse väger lite mer än vanligt. Vid samfrakt kan portot därför bli något högre.

Observera! Bilderna i annonsen är endast exempel på vad som kan komma upp. Vilka palettbladsfröer som finns i just din påse blir en glad överraskning:)!

Objektnr 567211514

Visningar 1 893

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Palettblad ’Rainbow Improved Mix’ 350 frön!

Pris

25 kr

Frejasfröer

Dalum, Sverige

5.0

Frejasfröer

Företag

Toppsäljare

2 693 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?