Beskrivning

Lättodlad gammaldags slingerväxt som blommar rikligt med stora blommor i vackra nyanser av blått, vitt, rosa och lila. Flera av sorterna är tvåfärgade! På morgonen öppnar de vackra blommorna sig och bjuder på en makalös blomprakt. Blommar från juni till september.

Så inomhus i februari-april. Förbehandla fröna genom att sandpappra dem lätt och sedan lägga dem i blöt i ljummet vatten under ett dygn. Så dem sedan med en halv centimeters sådjup i såjord. Täck sådden med gladpack försedd med luftningshål och ställ varmt och sedan svalare och ljust efter groddning. Plantera ut, efter avhärdning när risken för nattfrost är över. Är inte kräsen gällande jordmån och går alldeles utmärkt att plantera i stora krukor. Gödsla sparsamt. Vill ha ett soligt läge. Toppa regelbundet och ta bort vissna blommor. Då grenar sig plantan, får fler blommor och fortsätter att blomma längre.Behöver klätterstöd i form av en spaljé eller liknande. Observera: Växten är giftig!

Påsen innehåller cirka 40-50 frön.

Grobarhet i laboratorietest: 84%.

Fröna är färska, inhandlade från erkända europeiska fröhandlare och har hög grobarhet. Detta är fröer jag själv använder och jag provodlar merparten. Samfraktar gärna auktioner och köp som går ut med maximalt tre dagars mellanrum. Ett porto räcker för upp till tio fröpåsar. Påsen med dessa frön väger lite mer än vanligt. Därför kan portot bli lite högre än normalt.

Objektnr 521827631

Visningar 1 703

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Purpurvinda : mix av lättodlade mormorsväxter som klättrar.

Pris

18 kr

Frejasfröer

Dalum, Sverige

5.0

Frejasfröer

Företag

Toppsäljare

2 678 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?