Beskrivning

SOL MAG STRIKER

Rek butikspris: 250 kr

S.O.L. (Survive Outdoors Longer) är för många synonymt med säkerhet, prepping och överlevnad. De är välkända för sina innovativa överlevnadskits, emergency produkter, filtar och skydd, fire-kits, signalverktyg och övriga verktyg som kan rädda livet i en nödsituation i vildmarken.

Kraftigt tändstål med 3 in 1: kraftig Ferrociumstav, magnesiumblock och flasköppnare

SOL eldstål med magnesium ger större möjligheter än ett traditionellt enkelt eldstål (som endast har en stav av ferrocerium som ger gnista.) I detta kit får du tre funktioner: eldstål, magnesiumblock (tändnöske) och flasköppnare. Magnesiumstaven har en diameter på 15 mm och en längd på 65 mm. Eldstålet (ferrociumstaven) har en diameter på 4 mm (vilket är samma standartjocklek som exempelvis Light My Fire Scout) fast längre längd på 65 mm vilket ger ett eldstål med long livslängd som är enkelt att jobba med.

Tändstålet har ett mycket greppvänligt handtag som gör att det är enkelt att få kraft till att både skrapa av magnesium och få gnista. Detta är en riktigt bra produkt som vi säljer mycket av. Survive Outdoors Longer Mag Block skapar gnistor som är nästan 3000 grader varma och får fart på det mesta. Det fungerar lika bra i fuktigt eller blött tillstånd och räcker för att starta flera hundra eldar. Om ett gaskök eller T-sprit i en brännare skall antåändas behöver endast eldstålet användas.

Så här används eldstålet med magnesiumblocket:

1. Använd en kniv för att tälja av en liten "hög" med magnesiumflarn som har extremt bra antändlighet och används som fnöske.
2. Använd eldstålet för att antända en gnista på högen med magnesiumflarn, så får en bra start på att kunna antända kraftigare fnöske så som tex papp, granris eller näver som brinner bra.

Specifikation:

  • Vikt: 84 gram
  • Mått: 135 x 20 mm (läng x bredd)
  • Mått (magnesium/ferrociumstav): 65 mm
  • Gnisttändaren har en inbyggd flasköppnare
  • Gnisttändaren har en ende som används för att skrapa av tunna magnesiumflarn från staven

SAMFRAKNING Du betalar endast en frakt (för den högsta varans fraktkostnad) oavsett hur många varor du köper under 1 en dag.

/ Väl mött!

Objektnr 599914267

Visningar 451

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

SOL MAG STRIKER, eldstål med magnesium

Pris

219 kr

Friluftsbutiken

Göteborg, Sverige

5.0

Friluftsbutiken

Företag

Toppsäljare

5 452 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

1 dag

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?