Beskrivning

Casström är ett snabbväxande företag från Lappland som designar och producerar innovativa, väl hantverksmässigt tillverkade och högpresterande knivar och acessoarer för friluftsliv. Produkterna passar för hård användning inom bushcraft, jakt och överlevnad. Designen bygger i grunden på den skandinaviska knivtraditionen men med modifikationer och modernisering utifrån feedback från användare och tester. Casström samarbetar bland annat med överlevnadsexperten Lars Fält och de har gjort flera signaturprodukter tillsammans. Casström är ett familjeägt företag i Lappland som startades av David Cassini Bäckström. En tredje generationens entreprenör som handlar med knivar, läder och horn.

CASSTRÖMS ELDSTÅL UTAN SKAFT

Art nr: 3304


Modernt eldstål för att göra eld tillverkat med högsta kvalitet och precision i Europa. Tillverkat av högsta kvalitet av en Ferrocerium-stav som skrapas med en vass kant (text en skarp 90 gradig knivrygg) så att gnistor sprutar som kan tända någon typ av fnöske och därmed skapa eld.

Eldstålet är praktiskt för att tända brasan eller köket på friluftsturen och påverkas inte av väta eller kyla. Gnistorna blir 3000 grader och eldstålet kan även användas som nödsignal. Detta stål har s.k. "Army" storlek med diameter på ca 9.5 mm och längd på 76 mm och håller ca 12000 drag.

Denna version leveras utan skaft för egen applicering eller för dig som uppskattar minimalism.

Specifikation:

  • Vikt: ca 40 gram
  • Längd: 7.6 cm
  • Tjocklek: 9,5 cm
  • Tjockt firesteel och skarpstål som ger rejäla gnistor
  • Håller upp till 12000 dragningar

SAMFRAKNING Du betalar endast en frakt (för den högsta varans fraktkostnad) oavsett hur många varor du köper under 1 en dag.

/ Väl mött!

Objektnr 599680002

Visningar 840

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

CASSTRÖMS ELDSTÅL UTAN SKAFT 3304, tändstål utan skaft

Pris

99 kr

Friluftsbutiken

Göteborg, Sverige

5.0

Friluftsbutiken

Företag

Toppsäljare

5 450 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

1 dag

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?