Beskrivning

Veckotidningen Såningsmannen från 1946.

Reportage: Kurt Savosnick har anordnat en tävling i nutidsorientering. Han är på bild. Här skildras hur orienteringen gick till.

Artikel: Björn-Erik Höijer kommer från Malmberget. Tillsammans med Inga Bergström från Enskede har han vunnit ett pris i radion.

Artikel: Hur är det egentligen att vara svensk husmor i Afrika? Tidningen frågade en husmor i Rabat, Marocko. I den här staden bor det bara 500 vita, ändå är staden ganska civiliserad, skriver tidningen.

Artikel: Lisbet Vittorin från Lillhärdal i Härjedalen är på bild. Hon sitter på en häst och här berättas det om Lisbets insatser på fäbodvallen.

Artikel: Sigurd Örjangård är på bild i tidningen. Han skriver om jordbruket och han förklarar varför det är ett framtidsyrke att vara bonde!

Artikel: Professor Israel Holmgren är avbildad i tidningen. Han ingår nämligen i en nystartad förening som ska verka för att ingen någonsin ska bli förföljd för sin politiska åsikts skull i Sverige. Föreningen som Israel Holmgren har varit med och startat heter "Politiska förbrytares klubb".

Artikel: Direktör Axel Stenbeck från Åmål är på bild. Han är den mest kända affärsmannen i Åmål och nu fyller han 70 år!

Artikel: Otto Westling från Gävle är på bild. Han ligger nämligen bakom en ny film som Sågverksindustriarbetareförbundet har gjort.

Bild: Larry Sjögren är på bild tillsammans med vännerna Ulla Pettersson och Sven Karlsson. Tillsammans spelar de dragspel i Stockholmsområdet.

Bild: Anna-Lisa Tegnér är dotter till Torsten Tegnér. Nu har hon fångats på bild iförd en vacker päls.

Bild: Siri Hedlund från Åshammar utanför Sandviken hyllas med en bild i tidningen.

Bild: Eleverna i skolan i Svabensverk utanför Alfta har samlats på bild utanför skolan. Nu publiceras den bilden.

Bild: Alfred Grafström från Säbrå utanför Härnösand hyllas. Han fyller 85 år!

Bild: I Ängelholm har ett nytt hus uppförts. Det kallas för Socialvårdshuset. Nu ser vi huset på bild. I den här byggnaden håller stadens pastorsexpedition, folktandvård, stadsbibliotek och barnavårdscentral till. Det är ett hus för alla invånare i Ängelholm.

Bild: I Bjärtrå utanför Kramfors har ett nytt hus byggts. Det är ett hem för alla pensionärer i Bjärtrå. Nu ser vi huset på bild.

Se även mina andra tidningar till salu!

Jag samfraktar!

Objektnr 615870574

Visningar 292

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Såningsmannen 46 1946 Lisbet Vittorin, Larry Sjögren, Björn-Erik Höijer

Pris

119 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

391 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?