Beskrivning

Veckotidningen Såningsmannen från 1953.
Reportage: I Borås har direktör Algot Johansson löst bostadsfrågan för arbetarna. Han har låtit bygga en helt egen stad för sina anställda! Översiktsbild på den s k Algot-staden i Borås. Här beskrivs hur mängder av småhus har växt fram tack vare direktör Algot Johansson, konfektionskungen. Idén hämtade Algot Johansson från Chicago.

Reportage: Professor Herbert Olivecrona är något av en trollkarl! Han har opererat en femårig flicka som heter Sharyl och kommer från Australien. Hon var dödsdömd i sitt hemland men vännerna samlade in pengar så att hon skulle kunna resa till Stockholm. Nu gläds ett helt folk, australiensarna och hyllar Herbert Olivecrona för hans insats. Sharyl kommer från en trävilla i Ashburton utanför Melbourne. Hon opererades på Serafimerlasarettet i Stockholm. Bild på Herbert Olivecrona. Bild på Sharyl och hans föräldrar. De vill tacka Herbert Olivecrona och Sverige.

Reportage: Reportern Sigfrid Spring skriver om Torsten Adenby och framför allt den talangfulla flicka han nu lyfter fram på scenen: Margareta Hillman! Hon har debuterat som sångerska på fängelset på Långholmen, vilket bara det är unikt!

Reportage: Polion har härjat hårt denna höst, inte minst i Hälsingland. Tidningen reser till Delsbo för att träffa fru Hilda Lindberg. Hon har tolv barn och nu har hon insjuknat i polio. Barnen bönar och ber att mamma ska bli frisk igen. Bild på familjens stuga i Fjärdsätter i Delsbo. Här beskrivs hur det ser ut i Delsbo och Fjärdsätter och ödet som har drabbat Hilda Lindberg, hustru till grundgrävaren Tage Lindberg. Hon har legat i respirator på lasarettet i Hudiksvall. Bild på familjen samt moster Märta Ohlin. Ingegärd Lindberg, Gert-Ove Lindberg, Kjell Lindberg, Birgitta Lindberg och Kent Lindberg.

Reportage: Kungliga Svenska Telegrafverket fylle 100 år i år. Tidningen ser tillbaka på de första telefonerna som lanserades i Sverige och utvecklingen när det gäller telefoner fram till nu, på 1950-talet.

Se även mina andra tidningar till salu!

Jag samfraktar!

Objektnr 601746972

Visningar 223

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Såningsmannen 46 1953 Borås, Herbert Olivecrona, Margareta Hillman, Fjärdsätter

Pris

99 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

387 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?