Beskrivning

Veckotidningen Såningsmannen från krigsåret 1944.

Artikel: Tidningen har varit i Edsbyn i Hälsingland. Det kallas för Sveriges största by. Här skildras hur folket från Ovanåker firar Persmässa. Senaste utställningen var en succé. Nu har man byggt en enorm stol som flera människor kan ställa sig på. Stolen är på bild. Bild på besökare.

Reportage: KFUM fyller 100 år i år! Det firar tidningen med ett reportage. Bilder på initiativrika och betydelsefulla KFUM-människor. Hugo Cedergren,

Reportage: Såningsmannen presenterar en ny uppfinning: fotocellen. Med hjälp av fotocellen kan automatiska dörrar öppnas och det finns en mängd användningsområden. Tidningen förklarar hur fotoceller fungerar.

Bild: Tunabygdens gammelgård i Borlänge har just rest ett monument till minnet av människor från hembygden. Det är järnvägsarbetaren August Brodin som har tagit initiativet till det nya monumentet. Bild på monumentet vid Tuna kyrka.
Bild: Brunnby socken vid Kullaberg i Skåne har precis invigt ett vackert kommunalhus. Bild på denna nya moderna byggnad.

Bild: Ädelfors i Småland har en gammal bruksgård som kallas för Ädelfors Kungsgård. Nu har byggnaderna övertagits och gjorts om av socialdemokratiska kvinnorna i Jönköpings län. Bild på det nya socialdemokratiska semesterhemmet i Ädelfors.

Bild: Lönneberga folkdanslag har uppträtt i Västervik. På bild ser vi folkdanslaget i sina vackra Värendsdräkter.

Bild: Anny Eriksson från Forneby i Arbrå hyllas i tidningen. Hennes far och mor har drabbats av sjukdomar och de är oförmögna att arbeta. Därför har fantastiska unga fröken Anny Eriksson fått sköta allt själv på gården i Forneby.

Bild: Fru Maria Billing i Särna, Dalarna är fantastisk på att väva. Nu hyllas hon med en bild i tidningen.

Se även mina andra tidningar till salu.

Jag samfraktar!

Objektnr 592481406

Visningar 208

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Såningsmannen 34 1944 Edsbyn, KFUM, Fotoceller, Tuna kyrka, Borlänge, Ädelfors

Pris

89 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

391 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?