Beskrivning

Barbados 10 cents från 1987 Mycket välbevarat exemplar. Utropspris enbart 5kr!

Består av koppar-nickel och har en diameter på 19,5 mm.

Fågeln som avbildas på framsidan av 1987 Barbados 10 cents mynt är Barbados nationalfågel, den bruna pelikanen (Pelecanus occidentalis). Den bruna pelikanen är en särpräglad sjöfågel känd för sin stora storlek, långa näbb och karakteristiska dykningsbeteende för att fånga fisk. Den symboliserar öns nära relation till havet och dess rikliga marina liv. Avbildningen av den bruna pelikanen på myntet framhäver Barbados rika naturarv och dess status som en fristad för olika fågelarter.

Utgivningen av 1987 Barbados 10 cents mynt sammanföll med ett betydande ögonblick i öns historia. 1987 firade Barbados sitt 21-årsjubileum av självständighet, vilket markerar över två decennier sedan brytningen från det brittiska kolonialstyret.

Avbildningen av den bruna pelikanen på myntet bär på djup symbolik.

Utöver sin roll som nationalfågel representerar den bruna pelikanen motståndskraft, anpassningsförmåga och frihet. Precis som pelikanen svävar över havet, svävade Barbados till nya höjder som en självständig nation, som kartlade sin egen kurs i världen. Dessutom tjänar den bruna pelikanens närvaro på myntet som en påminnelse om Barbados naturliga skönhet och dess engagemang för miljövård. Öns kustområden, där pelikanerna trivs, är viktiga ekosystem som upprätthåller både vilda djur och mänskliga populationer.

Att äga detta mynt handlar inte bara om att äga valuta; det handlar om att hålla i en bit av Barbados historia. Den representerar öns resa mot självständighet, dess koppling till naturen och dess stolta identitet som en suverän nation i Karibien. Det är en påtaglig symbol för frihet, motståndskraft och det barbadiska folkets livliga anda.

Objektnr 631194262

Visningar 35

Publicerad

AnmälSälj liknande

Mån 29 apr 19:41

Barbados 10 cents från 1987 Mycket välbevarat exemplar.

Slutpris

|

5 kr

Auktionen är avslutad

ZanetaS vann auktionen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?