Beskrivning

Myntet 1 fen 1983 är en kinesisk valuta utgiven av Folkrepubliken Kina.

På framsidan har den vanligtvis Kinas nationella emblem, som består av Himmelska fridens port under fem stjärnor, med inskriptionen "Folkrepubliken Kina" med kinesiska tecken.

På baksidan hittar du ofta valören "1 fen" tillsammans med utgivningsåret, vilket är 1983 i det här fallet.

Dessa mynt är vanligtvis gjorda av aluminium och har en diameter på cirka 18 millimeter.

1983 års 1 fen-mynt från Kina har historisk betydelse eftersom det gavs ut under en period av ekonomiska reformer initierade av Deng Xiaoping, känd som "Reform and Opening-Up"-politiken.

Denna politik syftade till att modernisera Kinas ekonomi genom att införa marknadsorienterade reformer och öppna upp för utländska investeringar och handel.
Under denna tid fungerade 1 fenmyntet som en av de minsta valörerna i omlopp, vilket återspeglar vikten av att tillhandahålla prisvärd valuta för vardagliga transaktioner mitt i de ekonomiska förändringarna. Fen, som en valutaenhet, har en lång historia i Kina och har använts i århundraden för att beteckna små valörer.

Dessutom symboliserar utformningen av myntet, med Kinas nationella emblem, landets enhet och socialistiska ideologi under kommunistpartiets ledning.
Utgivningen av dessa mynt speglar regeringens ansträngningar att upprätthålla stabilitet och förtroende för valutan mitt i tidens ekonomiska reformer.

Objektnr 631882789

Visningar 42

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 10 maj 18:47

1 Fen 1983 Kina - Fint Skick - Rik Historia.

Slutpris

|

5 kr

Auktionen är avslutad

ZanetaS vann auktionen

ELUWHIP

Hässelby, Sverige

4.9

ELUWHIP

Verifierad

Toppsäljare

101 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?