Beskrivning

Den svenska staden Planering och gestaltning – från medeltid till industrialism, av Thomas Hall och Katarina Dunér (redaktörer)

Våra städer har skapats efter bestämda mönster, genom regleringar, enskilda fria insatser och gemensamma behov. Landets och samhällets intressen, förutsättningarna på platsen, viljan att få en representativ eller fungerande miljö – drivkrafterna är många bakom det som byggnader, gator och öppna platser visar upp.

DEN SVENSKA STADEN ger en fördjupad bakgrund till sådant som stadsvandraren kan fundera över. Varför är trähusen i centrum av småstaden ljusa i färgen medan andra är röda och i ohyvlat virka? Hur kommer det sig att en stadspark har så många exotiska växter medan en annan i en lika stor stad är så gott som utan? Varför ligger läroverket strax utanför stadskärnan?

Svaren på sådana frågor och många andra finns i denna bok där utförlig text och ett generöst urval bilder berättar historien om landsortens städer fram till det senaste sekelskiftet.

Den inbundna boken (kartonnage) i förlagets dekorerade pärmar är helt ny och i nyskick. Boken är mycket rikligt illustrerad med fina fotografier och reproduktioner i färg och svartvitt.

Dimensioner och utgivningsdata:

Höjd/bredd ca 273/224 mm
Ryggbredd ca 24 mm
Vikt ca 1400 gram
Sidantal 317
Redaktörer Thomas Hall och Katarina Dunér
Förlag Sveriges Radios förlag
Språk svenska
Utgivningsår 1997
ISBN 91-522-1797-3

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 73 kr. Boken kommer att bli mycket väl emballerad. Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 632611032

Visningar 36

Publicerad

AnmälSälj liknande

Ons 15 maj 17:48

Den svenska staden Planering och gestaltning – från medeltid till industrialism

Utropspris

|0 Bud

220 kr

Auktionen avslutades utan bud

arturito

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

2 970 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?