Beskrivning

Om femtio år med Arkitekturmuseet. 2012 fyllde dåvarande Arkitekturmuseet 50 år. Det firades med utgivningen av ett praktverk som berättade om deras verksamhet och utställningar sedan starten.

En stor och praktfull bok från Arkitekturmuseet. Boken är på svenska (det finns en nära nog identisk utgåva på engelska)

I samband med att dåvarande Arkitekturmuseet fyllde 50 år gav man ut ett praktverk som sammanfattade verksamheten och utställningarna sedan starten. Boken blickade dessutom framåt och fokuserade på hur arkitektur, design och form kan användas för att lösa framtidens utmaningar. Förening Svensk Bokkonst valde ut Arkitekturmuseets jubileumsbok som en av 2012 års bästa böcker. Så här lyder deras motivering:

"Lustfyllt jubel för fint detaljarbete. Funktionell och elegant typografi i förhållande till omsorgsfull bildhantering bygger vackra rum till Arkitekturmuseets historia i bokformat. Förföriskt snyggt klotomslag till en bok som endast ett museum med stort självförtroende kan åstadkomma."

Boken består av 50 texter från 50 författare, där varje text används för ett år och en utställning från det året. Återblickarna på Arkitekturmuseets produktion sker i denna bok genom inbjudna "redaktörer" som på olika sätt, och från olika plattformar, bidrar till utvecklingen inom ämnena arkitektur, stadsplanering, form och design. De medverkande fick i uppdrag att ladda om den gamla utställningstiteln, och genom sitt bidrag belysa, tolka, återbesöka, eller på olika sätt aktivera eller bemöta de begrepp som var aktuella då.

Den inbundna boken (linneklotband) i förlagets dekorerade pärmar är i ett mycket gott bruksskick, mycket nära nyskick. Den är mycket rikligt illustrerad med intressanta fotografier, kartor, ritningar, reproduktioner av trycksaker mm i färg och svartvitt.

Dimensioner och utgivningsdata:

Höjd/bredd ca 320/235 mm
Ryggbredd ca 23 mm
Vikt ca 1360 gram
Sidantal 192
Redaktör Malin Zimm
Förlag Arkitekturmuseet
Språk svenska
Utgivningsår 2012
ISBN 91-85460-86-1

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 73 kr. Boken kommer att bli mycket väl emballerad. Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 632610592

Visningar 26

Publicerad

AnmälSälj liknande

Ons 15 maj 17:41

Om femtio år med Arkitekturmuseet

Utropspris

|0 Bud

110 kr

Auktionen avslutades utan bud

arturito

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

2 970 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?