Beskrivning

Översatt av

Wandkoffiemolen van het merk Douwe Egberts gemonteerd op houten plaat. Bovenaan een crème-wit aardewerken reservoir voor koffiebonen afgesloten met deksel. Het deksel is zwart en van hout. Op het reservoir het logo van Douwe Egberts: D.E. en de tekst "KOFFIE". Daaronder het maalmechanisme dat met een draaihendel handmatig wordt bediend. Daaronder een glazen opvangbakje.

Deze Zassenhaus wandkoffiemolen van was een artikel uit de geschenkenwinkel van DE en is vaak opnieuw in productie genomen. Oudere versies hebben en gebogen handslinger. Vanaf 1939 was de Zassenhaus wandkoffiemolen al op DE-spaarpunten verkrijgbaar het laatste model was weer de handslinger met plastic deksel en plastic ipv glazen bakje.
Vooruitstrevend en innovatief: dat was deze koffiemolen absoluut toen hij in 1936 op de markt kwam. Met het maalwerk kon je met de handslinger de bonen malen, klaar voor een verse pot koffie. Tot ver in de jaren ’60 -70 bleef de molen populair, terwijl er toen al wel elektrische molens beschikbaar waren.
https://youtu.be/BVdGyuM0Eoc,
afmeting; 33,5 x 12,5cm
met 4 schroeven te bevestigen

Objektnr 632940418

Visningar 109

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tis 11 jun 10:52

Douwe Egberts wandkoffie molen

Pris

1 286 kr

Slutar om

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

1 dag

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?