Beskrivning

ALBERTO GIACOMETTI - Nude in Profile"
Original etsning (ur ”Derriere Le Miroir - 10 ANS D'EDITION 1946-1956”)
Utgiven av Galerie Maeght Paris, 1956

Mycket bra skick
Blad: 37 x 27 cm
Etsningsmått: 31 x 5,5 cm

//
Alberto Giacometti (1901–1966) anlände tjugoett år gammal till Paris för att studera skulptur på Académie de la Grande Chaumière. Tidigt tog han del av det intellektuella livet i staden, som före andra världskriget samlade konstnärer och författare från hela världen. Särskilt utbytet med de tre författarna Georges Bataille, Jean Genet och Samuel Beckett gjorde stort intryck på Giacometti.
Som konstnär var Giacometti hela sitt liv upptagen av sin otillräcklighet inför att skildra verkligheten. Under 1930-talet ställde han ut sina latent våldsamma och erotiska objekt tillsammans med surrealisterna, men gick snart en egen väg. Istället för att se till den abstrakta konsten som dominerade Paris vid tiden, sökte sig Giacometti bakåt i konsthistorien – till förhistorisk konst och icke-västerländska konstföremål.
Giacometti utsågs tidigt till en av efterkrigstidens stora uttolkare och hans bräckliga och egendomligt avsmalnade gestalter är idag sammanbundna med bilden av en okuvlig mänsklighet. Framför en modell försökte han om och om igen att finna en ”likhet” mellan konsten och vad han såg framför sig, ständigt sökandes efter ett nytt bildspråk för skulpturen som ”verklighetens dubbelgångare”. Genom sitt sätt att känna sig fram med händerna i lera och gips för att fullt ut återge ett ansikte kom han att förändra vår syn på skulptur.

Objektnr 619676954

Visningar 236

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Alberto Giacometti. Original etsning "Nude in Profile", 1956

Pris

7 000 kr

Oh_My_Art

Nacka, Sverige

5.0

Oh_My_Art

Verifierad

Toppsäljare

537 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?