Beskrivning

Smaker från Saltå kvarn - Maten brödet kakorna, av Åsa Swanberg

Boken vann första pris 2008 som bästa kokbok i kategorin Hälsa.

Här är den första boken om Saltå kvarn! En underbart vacker kokbok med ca 145 recept på all mat du kan laga utifrån Saltå kvarns produkter. En kokbok som även berättar om Saltå kvarns filosofi och historia och om det vackra trädgårdskaféet, där bagare Manfred håller kurser. Allt ackompanjerat av härliga fotografier av mat och miljö.

Det råder en hälsotrend i Sverige just nu. Fullkorn, surdeg, bönor, GI-metoden... Och samtidigt är oron för miljön stark. Mitt i allt detta finner vi Saltå kvarn utanför Södertälje, som sedan 60-talet har sålt fullkornsprodukter gjorda av biodynamiskt odlade spannmål. Plötsligt har de blivit helt rätt!

Bokens recept fördelar sig på tre avsnitt: Mat, Bröd och Kakor. Du får bl a lära dig att baka en surdeg enligt konstens regler. Du får veta skillnaden mellan olika ärtor, frön och nötter. I avsnittet Matnyttiga termer reds olika begrepp ut.

Åsa Swanberg, författaren, är matälskande skribent och copywriter som skrivit böckerna Fika Kika Njut och Bara Bullar.

Wolfgang Kleinschmidt, som tagit flertalet av bokens bilder, är en av våra skickligaste matfotografer. Han har medverkat i ett stort antal kokböcker.

Den inbundna boken (kartonnage) i förlagets dekorerade pärmar är helt ny och i nyskick. Boken är rikligt illustrerad med läckra fotografier i färg.

Dimensioner och utgivningsdata:

Höjd/bredd ca 303/240 mm
Ryggbredd ca 17 mm
Vikt ca 960 gram
Sidantal 142
Författare Åsa Swanberg
Förlag Ordalaget Bokförlag
Utgivningsår 2010 (första upplagan, femte reviderade tryckningen)
Språk svenska
ISBN 91-85465-36-1

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 73 kr. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet. Boken kommer att bli väl emballerad. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DAGAR EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 631430237

Visningar 23

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 4 maj 18:40

Smaker från Saltå kvarn - Maten brödet kakorna

Utropspris

|0 Bud

140 kr

Auktionen avslutades utan bud

arturito

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

2 963 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?