Beskrivning

Bröd från bagels till tunnbröd, av Göran Söderin och George Strachal

Bakar du själv får du ett mycket nyttigare och godare och framför allt färskare bröd, jämfört med det du köper i affären. Bagaren och brödkreatören Göran Söderin delar med sig av sina proffsknep om skållning, bakning med fördeg och surdeg, ångbakning och mycket annat. Eller kortare uttryckt: Hur du får smakrika, saftiga och höga bröd med fin skorpa!

Bröd från bagels till tunnbröd innehåller närmare 60 brödrecept, från ljusa bröd som bagels, croissanter och franskt lantbröd till mörka bröd som kavring och danskt rågbröd. Här hittar man också recept på surdegsbröd och matiga läckerheter som jalapeño- och cheddarbröd, focaccia, tomatbröd m.m., och sist men inte minst knäckebröd i olika varianter.

I bokens faktakapitel beskrivs olika mjölsorter och deras speciella egenskaper, liksom olika typer av jäsning och hur man gör för att få höga, fina bröd. Ett bra tips är t ex att göra en fördeg som får jäsa över natten, så blir brödet både godare och luftigare.

Recepten är utformade så att de passar både nybörjaren och den mer erfarne bagaren. Den som är ovan ska lätt förstå principerna för hur brödbakning går till, och för den som är mer erfaren är recepten tänkta som en inspiration till nya sätt att baka. När man väl har lärt sig grunderna kan man experimentera i all oändlighet!

Boken innehåller ca 110 fantastiska fotografier av fotografen Helén Pe.

Den inbundna boken (kartonnage) i förlagets dekorerade pärmar är helt ny och i nyskick. Boken är mycket rikligt illustrerad med läckra fotografier i färg.

Dimensioner och utgivningsdata:

Höjd/bredd ca 245/198 mm
Ryggbredd ca 13 mm
Vikt ca 640 gram
Sidantal 140
Författare Göran Söderin och George Strachal
Förlag ICA Bokförlag
Språk svenska
Utgivningsår 2009
ISBN 91-534-2895-4

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 59 kr. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet. Boken kommer att bli väl emballerad. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DAGAR EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 631430093

Visningar 30

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 4 maj 18:38

Bröd från bagels till tunnbröd

Utropspris

|0 Bud

80 kr

Auktionen avslutades utan bud

arturito

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

2 963 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?