Beskrivning

BRÖD från Brunkebergs bageri, av Heléne Johansson

För Heléne Johansson på Brunkebergs bageri är passionen för bröd och bakning blodigt allvar. Man tar inga genvägar, man använder bara de bästa råvarorna och man tar sig tid. Först då får man riklig lön för mödan. Heléne har använt sina recept tusentals gånger och hon vet att de fungerar lika bra hemma som på bageriet.

I boken delar hon med sig av sina proffsknep till alla hemmabagare: hur man bearbetar degen, hur man sätter en surdeg och håller den levande, hur man jäser och gräddar och sist men inte minst hur man kombinerar bröd med mat och väljer rätt bröd till rätt tillfälle. Alla kan lära sig att baka gott matbröd - med eller utan surdeg - och man behöver inte krångla till det. Nästan lika viktigt som att brödet är gott och vackert är att man äter det i rätt sammanhang. Bröd och mat hör ihop och förhöjer varandra på samma sätt som mat och en passande dryck gör. Därför utgår Heléne Johansson från situationen och måltiden när hon presenterar sina allra godaste matbröd. Som frukt- och nötbrödet, ett optimalt bröd till dessertost, särskilt stark grönmögelost, och svartbrödet som passar till alla rätter där nubben har en självklar plats samt sesam- och linfröbrödet som passar extra bra till asiatisk mat.

Recepten är indelade i avsnitten Frukost, Middag, Fest och På väg. Dessutom finns många användbara praktiska tips och knep från fullblodsproffset Heléne till alla entusiastiska hemmabagare. Allt från hur man knådar, jäser, kryddar och gräddar degen till hur man förvarar, serverar och njuter av den egna skapelsen: det färdiga brödet.

”Suverän bok om att baka bröd. En mycket bra bok som jag verkligen kan rekommendera oavsett vilken nivå man är på. Enkel och lätt att förstå. Genomgående väldigt intressanta och bra recept. Boken är fantastisk. Vi har bakat en hel del av recepten och brödet blir fantastiskt!! Köp den och börja baka ditt eget matbröd. Äntligen lyckas jag med brödbaken! Och roligt är det också!”

Den häftade boken (s k danskt band) i förlagets dekorerade pärmar är helt ny och i mycket nära nyskick. Boken är rikligt illustrerad med läckra, ofta närgångna fotografier – huvudsakligen i färg men även i svartvitt.

Dimensioner och utgivningsdata:

Höjd/bredd ca 250/195 mm
Ryggbredd ca 14 mm
Vikt ca 530 gram
Sidantal 135
Författare Heléne Johansson
Förlag Bonnier fakta
Språk svenska
Utgivningsår 2014
ISBN 91-7424-466-3

Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 59 kr. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet. Boken kommer att bli väl emballerad. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 631430038

Visningar 58

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 4 maj 18:38

BRÖD från Brunkebergs bageri

Utropspris

|0 Bud

350 kr

Auktionen avslutades utan bud

arturito

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

2 963 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?